Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κόπα Σουνταμερικάνα: Επική πρόκριση για Σάο Πάολο!! (videos)

Οι θετικές παρουσίες της Σάο Πάολο στο Brasileiro επεκτάθηκαν στο Κόπα Σουνταμερικάνα με δραματικό 4-3 στη Χλή επί της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα.
Οι Βραζιλιάνοι παραχώρησαν 1-1 στο εντός έδρας ματς της διπλής σειράς, αλλά πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Νασιονάλ ή την Μπαΐα. Χρειάστηκε, πάντως, συγκλονιστική εμφάνιση του 40άχρονου Ροζέριο Σένι, που παραχώρησε τρία γκολ, αλλά έσωσε τη Σάο Πάολο σε πλειάδα περιπτώσεων με απίστευτες επεμβάσεις.
Στο 16ο λεπτό, πάντως, νικήθηκε από τον Αργεντινό, Ισμαέλ Σόσα, αλλά δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Αλοΐσιο. Ο Χιλιανός Φερνάντο Κορντέρο ξανάδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, στο 22ο λεπτό, αλλά ο 25χρονος στράικερ των Βραζιλιάνων ξανακέρδισε την αντίπαλη άμυνα και ισοφάρισε στο 23ο λεπτό! Στο 64ο, ο 19χρονος Αντεμίλσον διαμόρφωσε το 3-2 για τη Σάο Πάολο, αλλά στο 70ό ισοφάρισε ο Μίλοβαν Μιρόσεβιτς με πέναλτι, πριν «καθαρίσει» ο Βέιλιτον στο 86ο. Ακολούθησε και αποβολή των Τόμας Κόστα και Γκανσό στο 91ο λεπτό, οι οποίοι ήταν θετικοί για την ομάδα τους στο υπολειπόμενο διάστημα της αναμέτρησης.
Την πρόκριση στα προημιτελικά πήρε και η Λιμπερτάδ από την Παραγουάη κερδίζοντας εκτός έδρας τη βραζιλιάνικη Σπορτ Ρεσίφε με 2-1 και συμπληρώνοντας συνολικό 4-1. «Πρόσωπο» του αγώνα ήταν ο Χόρχε Γκονζάλεζ, καθώς βρήκε δίχτυα στο 41ο και στο 50ό λεπτό, ενώ στο 46ο ισοφάρισε προσωρινά ο Άιλσον με δυνατό σουτ. Πλέον, η Λιμπερτάδ περιμένει την Κοριτίμπα ή τη Ιτάγκουι στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Παρακάτω o «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Φάση των «16»
1. Κοριτίμπα (Βραζιλία)-Ιτάγκουι (Κολομβία) 0-1 & 24/10
2. ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)-Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) 2-0 & 2-1
3. Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Μπαΐα (Βραζιλία) 1-0 & 24/10
4. ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 1-1 & 4-3
5. Λα Εκιδάδ (Κολομβία)-ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 1-2 & 1-2
6. ΠΟΝΤΕ ΠΡΕΤΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Ντεπορτίβο Πάστο (Κολομβία) 2-0 & 0-1
7. ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Ουνιβερσιδάδ Χιλής (Χιλή) 4-0 & 0-1
8. Λίγκα Ντε Λόχα (Εκουαδόρ)-ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 2-1 & 0-2
Προημιτελικοί
Α. Νικητής 1-Λιμπερτάδ (Παραγουάη)
Β. Νικητής 3-Σάο Πάολο (Βραζιλία)
Γ. Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή)-Πόντε Πρέτα (Βραζιλία)
Δ. Λανούς (Αργεντινή)-Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)
Ημιτελικοί
Νικητές Α-Β
Νικητές Γ-Δ
Τελικοί
Νικητές ημιτελικών









Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: