Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Στο Top 16 θα είναι… αλλιώς!

Ικανοποίηση για τη διεύρυνση του ρεκόρ νικών στο 21-0 και τη νέα ανατροπή κόντρα στη Σιένα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, άπαντες υπογραμμίζουν ότι στο Top 16 τα… χαλαρά ξεκινήματα δε συγχωρούνται.

Στο Top 16 θα είναι… αλλιώς
Ο Ολυμπιακός με τις φετινές του ανατροπές και τον τρόπο που νικάει στα περισσότερα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, έχει καταστήσει κάτι παραπάνω από… βαρετά, τα κλισέ «αρνείται να χάσει», «πολύ σκληρός για να πεθάνει» και ο,τιδήποτε άλλο έχει γραφτεί και ειπωθεί. Κόντρα στην Σιένα, όντας για ένα ακόμα βράδυ βαθμολογικά αδιάφορος και χωρίς ώθηση λόγω της «παγωμένης» ατμόσφαιρας από τις άδειες εξέδρες στο ΣΕΦ, το πρώτο κίτρινο φύλλο αγώνα της σεζόν, είχε σχεδόν μπει, στο τσεπάκι του κοστουμιού του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για τριάντα λεπτά οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιζαν κάτι σαν μπάσκετ, είχαν προβλήματα σε επίθεση και άμυνα, ήταν άστοχοι, δεν είχαν ρυθμό και πάθος και έβλεπαν τον Γκριν και την παρέα του να τους κάνουν ο,τι θέλουν.

Η ιταλική ομάδα άρχισε να πιστεύει ότι είχε νικήσει, όταν το ταμπλό έγραφε 61-70, τριάμισι λεπτά πριν το φινάλε, όμως η ανατροπή είχε αρχίσει ήδη να γίνεται. Το έξυπνο «χαμήλωμα» του σχήματος από τον προπονητή, με τρία γκαρντ, τον Περπέρογλου στο «4» και τον Πέτγουεϊ στο «5», έδινε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και πίεση στη μπάλα και το μόνο που απέμενε –εκτός από την φυσιολογική κόπωση της Σιένα- ήταν να μπουν και τα σουτ. Το 7/27 του πρώτου ημιχρόνου δίποντα και τρίποντα λόγω των αμυνών “ζώνης”, μετατράπηκε σε 11/11 στο 4ο δεκάλεπτο, χάρη κυρίως στους Περπέρογλου και Σπανούλη και χωρίς ο Μάρκο Κρέσπι να το… καταλάβει, έφυγε ηττημένος για την Ιταλία.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο το απόλυτο «δέκα στα δέκα» για πρώτη φορά στην ιστορία του στο τελευταίο ματς της επόμενης Πέμπτης (19/12) με τη Ζιέλονα Γκούρα στην Πολωνία, αλλά και την επανένταξη του Σέντρικ Σίμονς σε αγωνιστικούς ρυθμούς –θα γίνει και αύριο στο ματς πρωταθλήματος με τη Τρίκαλα- ενόψει του νοκ άουτ ημιτελικού του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 23 Δεκεμβρίου. Εκτός από βαθμολογικά, αγωνιστικά –άνοδος Περπέρογλου, Σλούκας, Πέτγουεϊ- , ψυχολογικά –προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε- κέρδη, ο Ολυμπιακός εισπράττει και πολύτιμα διδάγματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αποτυπώνεται στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών που δεν ονειροβατούν, ούτε πετούν στα σύννεφα. Γνωρίζουν ότι η συνέχεια περιλαμβάνει πιο δύσκολους αντιπάλους και το Top 16 δεν συγχωρεί, παρά ελάχιστα λεπτά χαλάρωσης. «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι θα νικάμε πάντα αν παίζουμε έτσι στα πρώτα τριάντα λεπτά», τόνισε ο κορυφαίος του χθεσινού αγώνα, «δουλεύουμε για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας» ήταν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτές είναι οι ατάκες που αποτυπώνουν την επόμενη μέρα στους πρωταθλητές Ευρώπης και αποτελούν το καλύτερο εφαλτήριο για τη συνέχεια.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφονται πλέον στο αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τα Τρίκαλα, που εκτός του Σίμονς, αναμένεται να πάρουν αρκετό χρόνο οι Μπέγκιτς και Πρίντεζης που δεν παίζουν λόγω τιμωρίας στην Ευρωλίγκα, ενώ «ανάσες» θα πάρουν, όσοι έπαιξαν περισσότερο κόντρα στην Σιένα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: