Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η πρόβα και ο ακίνδυνος!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προσέγγισε ο Παναθηναϊκός το ματς με τον Ατρόμητο και τα κέρδη που αποκόμισε ενόψει Αϊντχόφεν και ΠΑΟΚ.

Η πρόβα και ο ακίνδυνος
Αν έλειπε το πανέμορφο γκολ του Καρέλη στο φινάλε η εικόνα του ματς σήκωνε ως και γκρίνια. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε - πράγμα σπάνιο - να γκαζώσει στο πρώτο μισό του ματς, κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ και μετά έπαιζε για να τελειώσει το παιχνίδι.

Προφανώς και οι υπολογισμοί που είχαν γίνει από το προπονητικό επιτελείο δεν επέτρεπαν την "άσκοπη" χρησιμοποίηση του Μπεργκ και γι' αυτό δεν είδαμε τον Σουηδό λίγες μέρες πριν το σπουδαίο ματς με την Αϊντχόφεν και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου. Αντ' αυτού, είδαμε ένα σχήμα που πιθανόν ετοιμαζέται για όσα δύσκολα ακολουθούν. Με πολυκοσμία στη μεσαία γραμμή και τον Καρέλη εξόριστο να παλεύει ανάμεσα σε Ταυλαρίδη και Λαζαρίδη. Αλήθεια, πώς να δεις μπάλα έτσι; Ισως η συγκεκριμένη επιλογή έγινε και για να παρασυρθεί ο Ατρόμητος και να βγει φουλαριστός στην επίθεση. Γνωστό από πέρυσι ότι ο Παναθηναϊκός πετάει όταν βρει ανοιχτούς χώρους...

Και ο Ατρόμητος, όμως, στο... δεν. Είχε την μπάλα στα πόδια του, είχε για σύμμαχο το άγχος του γηπεδούχου και δεν κατάφερε να κάνει το παραμικρό. Αυτό μοιάζει να είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα του Σα Πίντο: ο Ατρόμητος υποφέρει όχι μόνο στο γκολ αλλά και στη δημιουργία φάσεων.

Mην το κάνουμε, όμως, και λύσσα. Φυσικά και αποκόμισε σημαντικά κέρδη ο Παναθηναϊκός από το ματς με σημαντικότερο τους τρεις βαθμούς που γλυκαίνουν τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα. Κέρδος και η άνοδος της ψυχολογίας μετά το μίνι σερί των καθαρών νικών απέναντι σε δύο καλές ομάδες, κέρδος και η ακόμα καλύτερη - συγκριτικά με την προηγούμενη - εμφάνιση του Λουκ Στιλ. Ο Αγγλος όχι μόνο δεν έχασε φάση, όχι μόνο εξουδετέρωσε τη μοναδική σπουδαία απειλή (54' Ναπολεόνι) αλλά έπαιξε και πρωταγωνιστικό ρόλο στην άμυνα της ομάδας του καθοδηγώντας συνεχώς τους συμπαίκτες του. Για να μην πούμε και το προφανές: σκεφτείτε πόσο πιο κάτω θα ήταν σε όλους τους τομείς ο Παναθηναϊκός αν ξαναγκέλαρε με τον Ατρόμητο. Αλλο ένα σημαντικό κέρδος αυτό, λοιπόν.

Μένει να δούμε πόσο αποτελεσματικά θα επενδύσει στα κέρδη αυτά η ομάδα την εβδομάδα που αρχίζει. Αρχής γενομένης από το ματς με την Αϊντχόφεν και εν συνεχεία κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός έχει χρυσή ευκαιρία να σβήσει μονοκοντυλιά το κακό ξεκίνημα και να μπει σε μια τελείως διαφορετική τροχιά.

ΥΓ: Οταν υποδεικνύεις ΜΙΑ φορά οφσάιντ έναν παίκτη που καλύπτεται κάνα δύο μέτρα όπως έκανε ο Κωσταράς με τον Ναπολεόνι στη Λεωφόρο έχεις κάνει ένα πολύ χοντρό λάθος και είσαι υπόλογος γι' αυτό. Αν το λάθος αυτό επαναλαμβάνεται με κάθε ευκαιρία - όπως έγινε στην Τρίπολη - τότε μοιάζεις περισσότερο με στόπερ και λιγότερο με βοηθό διαιτητή...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: