Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τελείωσε το πανηγύρι!!

ΞΕΣΠΑΣΜΑ του Δημήτρη Τσορμπατζόγλου στον SportDog! Ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα και γιατί; Το 100-0 του Σπάθα, τα 40 λάθη στην Τρίπολη και τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Όχι βέβαια… Δεν εννοούμε ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον τίτλο! Απορούμε γιατί κάποιοι ήδη τρέμουν και εκτίθενται σε τέτοιο βαθμό. Και σήμερα, μετά από αυτά τα αποτελέσματα και το επαγγελματικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Ηράκλειο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί αυτή η ομάδα να αντέξει και να πάρει το πρωτάθλημα!
Παρολ΄ αυτά, ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να χαίρεται για την προσπάθεια που γίνεται, για το καλό ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα του, για τις νίκες που έρχονται σε όλα τα γήπεδα της Super League και για την προοπτική που υπάρχει αναφορικά με τα επόμενα χρόνια. Μέχρι εδώ… Άλλο πανηγύρι λοιπόν τελείωσε, άλλο θέμα έκλεισε οριστικά! Όχι -φυσικά- το πρωτάθλημα, το οποίος βεβαίως και θα πάρει ο Ολυμπιακός! Είτε συνηθίζει να κυκλοφορεί και να σφυρίζει ο Σπάθας (κανονικά τίποτα από τα δύο δεν πρέπει να συμβεί) είτε όχι!

Ξεκινώντας το blog πρέπει να θυμίσουμε ότι εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν -οι λίγοι- που γράφουν-λένε-επιχειρηματολογούν και αποδεικνύουν (μέσα από γεγονότα) τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από την άλλη υπάρχουν οι άλλοι, που με κοινή επιχειρηματολογία (σα να εκπορεύεται από την ίδια πηγή) προσπαθούν να καταρρίψουν όλα όσα βλέπουν τα μάτια μας και προσφάτως όλα όσα άκουσαν τα αυτιά μας.

Αρχικά λοιπόν, είναι για λύπηση όλοι όσοι εδώ και καιρό έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Ήρθε η χθεσινή μέρα να τους οδηγήσει σε τρομερά δύσκολη θέση, σε αδιέξοδο! Τι να πεις; Τι να γράψεις; Πώς να το καλύψεις και αυτό και όλα όσα προαναγγέλθηκαν αυτή την εβδομάδα; Πώς να επιχειρηματολογήσεις; Ποιον να χρησιμοποιήσεις για να στηρίξει μία άποψη που θα βγάζει τρελούς όλους τους άλλους Έλληνες;

Τι "γραμμή" να περάσουν τώρα: "Ο Ολυμπιακός κάνει επενδύσεις, εσείς τι μιλάτε; Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους, άρα δεν δικαιούστε να μιλάτε;". Ποια επιχειρηματολογία να ακολουθήσουν: "Δεν έκανε το μεγάλο λάθος; Ο Αστέρας δεν έκανε φάση και δεν μπορεί να μιλάει;". Τι να κάνουν: "Να καταργήσουν και τα ριπλέι;". Ποιος να βγει να μιλήσει για να πει πράγματα που θα χρησιμοποιήσουν και όλοι οι άλλοι; Τι να σημειώσουν: "Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται τέτοιες διαιτησίες;". Να αναφερθούν σε …"καραμέλες";
Όλες οι παραπάνω αστειότητες, πάνε περίπατο: Τους τελείωσε ο Σπάθας, ο Κοντιζάς και ο μεγάλος Σωτηρόπουλος Αχαίας. Που προσέξτε: Ήξεραν ότι όλη η Ελλάδα περιμένει το έγκλημα και παρολ΄ αυτά, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους!

Στην Τρίπολη χθες ο Σπάθας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο πλήρες ξεσκέπασμα όσων -λίγων- είχαν μείνει στην αφάνεια, μετά τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Είχαμε αποδείξεις, έγινε τεράστια και οργανωμένη προσπάθεια για να τις ξεχάσουμε, αλλά ήρθε το καμάρι του Πειραιά μαζί με τον Κοντιζά, αλλά και τον ήρωα της Πάτρας Σωτηρόπουλο, για να τους αποτελειώσουν! Τους ξεφτίλισαν όλους τους παραπάνω υποστηρικτές του συστήματος. Τους αποτελείωσαν! Δεν μπορούν να βγάλουν "κιχ" από το σοκ που υπέστησαν στα 90 λεπτά του αγώνα της Τρίπολης! Για χρόνια πολλά έχασαν κάθε σοβαρό ή αστείο επιχείρημα στήριξης αυτού του εφιαλτικού οικοδομήματος!

Αν θυμηθείτε τι έκανε και τι έδωσε χθες ο Σπάθας, ο Σωτηρόπουλος και ο Κοντιζάς (αν μπορείτε να θυμηθείτε τις περίπου 40 φάσεις στις οποίες ξεπέρασαν κάθε όριο εύνοιας χωρίς τον φόβο της ξεφτίλας ή της διαγραφής ή της διαπόμπευσης) θα αντιληφθείτε με πόσο μεγάλο ψυχολογικό βάρος έπαιζαν σ΄ αυτή την αναμέτρηση. Μπορείτε να αναλογιστείτε τι προηγήθηκε για να μπουν αυτοί οι τρεις και να ξεπεράσουν με τις αποφάσεις υπέρ του Ολυμπιακού, αυτό που λέμε …"100-0"; Όσους (πάνω από 15 ποδοσφαιρανθρώπους) κι αν ρωτήσαμε.. "αν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή τους" μόνος ένας είπε για το ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με τον Λίτσα!

Τους πίεσαν, τους πίεσαν, ποιος ξέρει τι τους έλεγαν για την "ανάγκη" της νίκης και …ήρθαν κι "έσκασαν". Νωρίτερα είχαν επιβραβεύσει άλλους που "άκουγαν", τιμώρησαν παραδειγματικά όσους δεν έφερναν αποτελέσματα και να που έφθασε το ανθρώπινο μυαλό του Σπάθα, του Κοντίζα και του Σωτηρόπουλου:

Ένας που κατάφερε και κράτησε όλες τις ανάποδες φάσεις, μέτρησε: Πέντε ανύπαρκτα οφσάιντ κατά του Αστέρα, τέσσερις ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες κατά των παικτών του Αστέρα, 11 ανύπαρκτα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, τέσσερα πεντακάθαρα φάουλ που δεν κέρδισε ο Αστέρας, έξι ανάποδες αποφάσεις σε πλάγια, αρκετές ακόμη σε άουτ και κόρνερ και φυσικά η αποβολή Μιλιβόγεβιτς στο τέλος. Εκτιμάμε ότι αυτή η καταμέτρηση των 31 αποφάσεων Σπάθα. Κοντιζά, Σωτηρόπουλου είναι λανθασμένη! Αν δούμε όλο αυτό το έπος, λογικά θα μετρήσουμε πάνω από 40 λάθη! Μικρά και μεγάλα! (Ο αθεόφοβος έδωσε 27-2 φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού!).

Και εδώ υπάρχει θέμα: Αυτοί που αποτελούν το βρωμερό σύστημα εξακολουθούν και είναι τόσο δυνατοί; Επιδεικνύουν με τέτοιο τρόπο, τόσο μεγάλη αλαζονεία; Ή μήπως έχασαν τον έλεγχο λίγο πριν το τέλος; Πολλά θα φανούν από το μέλλον του Σπάθα. Αν ξαναμπεί σε γήπεδο να σφυρίξει, το σύστημα κέρδισε και πάλι! Αν οποτεδήποτε Σπάθας-Σωτηρόπουλος-Κοντιζάς πάρουν σφυρίχτρα ή σημαιάκι, το παιχνίδι κερδήθηκε πάλι από το σύστημα. Στο οποίο η ΕΠΟ έχει 100% πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του αφού δεν μπορεί να απευθυνθεί στις εγκλωβισμένες και κατηγορούμενες ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές (δηλαδή σε ποιο όργανο της ΕΠΟ να καταγγείλει τι;) και αφού βλέπει μία κυβέρνηση να αντιδρά μόνο μετά …θάνατο, επικοινώνησε με τον Χιου Ντάλας και ζήτησε άμεσες κινήσεις με σκοπό την κάθαρση της διαιτησίας. Από εκεί και πέρα ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτη 2014, το οποίο θα σταλεί στην UEFA, αλλά και στους 300 της ελληνικής Βουλής που …όχι ότι δεν ξέρουν, αλλά μερικές φορές κάνουν πως δεν βλέπουν!

Επί προσθέτως από τον ΠΑΟΚ επικοινωνούν με τη NOVA που πρέπει να προστατέψει το προιόν με μία άλλη πολιτική κάλυψής του.

Για τους ανόητους να θυμίσουμε: Όλα τα παραπάνω δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τον ΠΑΟΚ και τη θέση του στην βαθμολογία, με το αν μπορεί ή δεν μπορεί (που δεν μπορεί…) να πάρει το πρωτάθλημα. Η πλάκα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη, λίγοι έως κανείς θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί, αλλά από ότι φαίνεται στο νότιο κομμάτι της χώρας, οι άλλοι το φοβούνται και αναγκάζονται να οργανώσουν τέτοιες βραδιές, μετά από τέτοιους ορισμούς!

Και δεν καταλαβαίνουν οι εγκέφαλοι ότι: Θα θρηνήσουμε θύματα! Τι θα πείτε την άλλη φορά που θα ξεσπάσει το κοινό; Αν βέβαια πάει κανείς στο γήπεδο… Πρώτα στο Καραϊσκάκη και μετά στα άλλα!
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: