Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Κλάους λαμπρός τον οδηγεί!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο Ηράκλειο και αναλύει τους άξονες που θα κινηθούν οι ομάδες, οι οποίες επιθυμούν αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και να που είμαι στο συν 5. Πλάκα έχει γιατί το έργο στήθηκε έτσι ώστε να με έχουν φτάσει σήμερα, όμως τελικά οι βλαχομαγκιές γυρνάνε μπούμερανγκ. Θα δούνε πολλά τα ματάκια μας ακόμη, αλλά έχω χρόνο να πουλήσω λίγο τρέλα ως πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος.
ADVERTISEMENT
Συνεχίζω ακάθεκτος, γκολ δεν έχω φάει σε εκτός έδρας παιχνίδι. Σήμερα ήμουν και δημιουργικά κακός αλλά τι να λέει όταν έχω σέντερ φορ που κάνει δύο γκολ σε δύο τελικές; Ο Κλάους είναι η μονάδα που κάνει την διαφορά, η υπόλοιπη γίνεται από την ομαδική λειτουργία.
Ο Κλάους παστελώνει και οι υπόλοιποι μαρκάρουν. Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις χαφ που λατρεύουν το χαμαλίκι, που η εμπειρία του Τζιόλη συνδέεται με την φρεσκάδα και τα τρεξίματα του Κάτσε και του Τζανδάρη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακυρώνεται ο αντίπαλος. Τρίτη νίκη σε τρεις εκτός έδρας αγώνες, με μηδέν παθητικό και επτά γκολ ενεργητικό δεν είναι μικρό πράγμα για έναν ΠΑΟΚ που συνήθως προβληματίζει μακριά από την Τούμπα.
Αυτή τη φορά λόγω κόπωσης δεν είχαμε την ενέργεια άλλων αγώνων, όμως και πάλι βρέθηκε ο τρόπος. Για πόσο δεν το γνωρίζω, σαφώς και είμαι προβληματισμένος γιατί δεν έχουμε ενεργοποιήσει άλλες λύσεις όμως όπως και να χει, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με αέρα δύο τερμάτων και παίζει πάρα πολλά στους δύο επόμενους αγώνες πρωταθλήματος με ΠαναθηναΪκό εντός και Τρίπολη εκτός.
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έφυγε από την Κρήτη με άλλους τρεις πόντους, απέναντι σε μία ομάδα που όλοι ξέρουμε ποιος την ελέγχει, έχοντας τον Κλάους να πετυχαίνει το απόλυτο. Εκεί είναι και η διαφορά με τον Ολυμπιακό, αν εξαιρέσουμε τα διαιτητικά. Ο Κλάους έκανε δύο γκολ σε δύο τελικές, ο Μήτρογλου έκανε έξι και δεν βρήκε εστία.
Περίμενα να δω την διαιτησία του Δημητρόπουλου ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός. Όταν όμως ο Κλάους το έβαλε στο 42΄, οι ομάδες επέστρεψαν για το δεύτερο ημίχρονο με άλλον διαιτητή. Ξαφνικά τα φάουλ έγιναν 23 – 8 υπέρ του Εργοτέλη λες και ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την Μπαρτσελόνα, κόπηκε ένα τετ α τετ του Μακ με ανύπαρκτο οφσάιντ, επιδιώχτηκε μία προσπάθεια πίεσης της άμυνας του ΠΑΟΚ που είχε σε καλή μέρα πάντως τα στόπερ της και τα χαφ της σε φάση άμυνας με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να απειλήσει μία φορά ουσιαστικά σε σουτ του Χαλκιαδάκη.
Νομίζω πάντως πως το σοβαρό δεν είναι τόσο το αγωνιστικό όσο η πρωτοβουλία που παίρνουν οι ομάδες εκτός γκρουπ του Ολυμπιακού για να αλλάξουν τα δεδομένα.
Τρεις είναι οι άξονες που αναμένεται να κινηθούν. Πρώτη που θα ενοχληθεί είναι η Πολιτεία η οποία αδιαφορεί για το προϊόν και όσα γίνονται σε αυτό φοβούμενη προφανώς το πολιτικό κόστος. Δηλαδή η Πολιτεία φοβάται να παρέμβει στα όργια που γίνονται με φόντο την ΕΠΟ, γιατί θα αντιμετωπίσει θέματα από έναν μηχανισμό που μάζεψε 300 άτομα σε ένα συλλαλητήριο που έγινε στον Πειραιά και δεν είναι ικανός να γεμίσει το μικρότερο πέταλο της Λίγκας που δεν είναι άλλο από αυτό της Τρίπολης. Οι ίδιοι δεν το αντέχουν πλέον αυτό το πράγμα και η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα.
Ο δεύτερος άξονας είναι η ΟΥΕΦΑ. Στον ΠΑΟΚ ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ κανονικό που θα παρουσιαστεί στους επιτελείς της. Τόσες φορές που τους επισκεφτήκαμε άλλωστε για διάφορα στο παρελθόν, έγιναν φιλαράκια μας. Η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να αδιαφορεί, ούτε να παρουσιάζει ως πρότυπο λειτουργίας τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τη δήλωση του Πλατινί.
Ο τρίτος άξονας είναι η Nova. Έχει ξεκάθαρο συμφέρον να συμμαζευτεί το προϊόν, πλέον την χρεώνουν και αυτή για τη στάση της χωρίς ουσιαστικά να φταίει και καλείται να παίξει έναν σημαντικό ρόλο από τη στιγμή που είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης αυτής της ιστορίας. Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που είχε αποφύγει να το κάνει, αντιλαμβάνομαι το γιατί δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί και αυτή μία τέτοια κατάσταση.
Αν θέλουμε να δούμε κανονικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι. Δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο εδώ και καιρό, απλά στη Τρίπολη συνέβη κάτι που έστρεψε όλη τη κοινή γνώμη ενάντια σε αυτό το σύστημα.
Και η επικοινωνία του Ολυμπιακού που το παίζει θιγμένη με την διαιτησία Σπάθα την οποία και καλά δεν ήθελε, δείχνει πως περνάει δύσκολες στιγμές γιατί η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει δεν μπορεί να πείσει ούτε πεντάχρονο παιδί.
Τέλος, αν ο Ντάλας υπάρχει ως οντότητα, Σπάθας, Σωτηρόπουλος και Κοντιζάς, δεν πρέπει να ξανασφυρίξουν ποτέ στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση του Ντάλας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: