Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Παναθηναϊκός από… ημίχρονο!!

Το αντίθετο από το συνηθισμένο του πρόσωπο έδειξε ο Παναθηναϊκός και με καλό του διάστημα το πρώτο ημίχρονο νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο που «προδόθηκε» από αυτογκόλ του Λαζαρίδη και γκολ του Καρέλη.

Παναθηναϊκός από… ημίχρονο!
Αποτελεσματικός και κανονική ομάδα από την αρχή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο που ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είχε τρόπο να γίνει επικίνδυνος.

Λαζαρίδης με αυτογκόλ στο 27’ και Καρέλης στο 85’ τα τέρματα του «τριφυλλιού» που είχε καλύτερους τους Πράνιτς, Νάνο και ιδιαίτερα σταθερό τον Στιλ. Αποχώρησαν τραυματίες Ρισβάνης και Πέτριτς, δεν έπαιξε λεπτό ο Μπεργκ.

Το ματς

Από τις 28 Σεπτεμβρίου κι εκείνο το 1-0 κόντρα στη Νίκη Βόλου είχε να συμβεί τέτοιο πράγμα. Το να καταφέρει δηλαδή ο Παναθηναϊκός να παίξει ως τέτοιος από την αρχή ενός αγώνα, να μην «πετάξει» ένα ολόκληρο ημίχρονο και να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Ο καλά στημένος από τον Σα Πίντο Ατρόμητος δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, κόβοντας τη μεταφορά της μπάλας από τον άξονα προς την επίθεση, όμως το «τριφύλλι» δεν πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, εκμεταλλευόμενος την όρεξη που έδειχναν κυρίως Πράνιτς και Νάνο. Μάλιστα, από μια σέντρα του Κροάτη και κόντρα της μπάλας προήλθε το γκολ που έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους», το οποίο θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αν ο Τσέναμο δεν έκανε την επέμβαση του αγώνα σε προσπάθεια από τα τρία μέτρα του Δώνη.

inner

Προφανώς ο τεχνικός του Ατρομήτου θα κοίταξε με απόγνωση τη στατιστική απεικόνιση του παιχνιδιού και το μόλις ένα σουτ (από τον Ναπολεόνι, που άλλη μια φορά κόπηκε λανθασμένα με οφ σάιντ) της ομάδας του και έκανε την ομάδα του πιο επιθετική, βάζοντας δίπλα στον Ιταλό τον Παπάζογλου με την ελπίδα πως η άμυνα του Παναθηναϊκού θα περνούσε λίγο πιο δύσκολες στιγμές.

Ακόμα και για τις λίγες τέτοιες πάντως, ο πάρα πολύ σταθερός Στιλ είπε «όχι» όταν χρειάστηκε στον Ναπολεόνι και με την παρουσία του εξέπεμπε σιγουριά και ασφάλεια στους συμπαίκτες του που έδειχναν πολύ πιο παθητικοί μετά την ανάπαυλα.

Ακόμη κι έτσι, δείχνοντας δηλαδή πρόσωπο εντελώς αντίθετο από αυτό που έχουμε συνηθίσει, με καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος και για αρκετή ώρα σε θέση άμυνας στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε. Μάλιστα, το κατάφερε διευρύνοντας το τελικό σκορ με το υπέροχο γκολ του φορμαρισμένου το τελευταίο διάστημα Καρέλη.

inner

Οι «πράσινοι» κέρδισαν βαθμούς, ψυχολογία εν όψει Τούμπας (όπου θα επανέλθει και ο τιμωρημένος Αναστασίου στον πάγκο) αλλά και κάτι ακόμη που είχαν καιρό να νιώσουν. Την αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας που δίνει η παρουσία ενός τερματοφύλακα όπως ήταν ο Στιλ σήμερα κάτω απ’ τα δοκάρια.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος απέτυχε σε ακόμη ένα παιχνίδι να πάρει τη νίκη, την οποία αγνοεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου όταν επικράτησε του Ολυμπιακού και πρέπει επειγόντως να επιστρέψει σε αυτές προκειμένου να παραμείνει εντός στόχων. Για να συμβεί αυτό, όμως, οφείλει να γίνει πιο αποτελεσματικός από τη μέση και μπροστά, εκεί που είναι ξεκάθαρο πως πονά.
 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μπούι, Ρισβάνης (43’ Κουτρουμπής), Πράνιτς (72’ Ατζαγκούν), Πέτριτς (65’ Λαγός).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Μπούρμπος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Αγκουαζί (59’ Δημούτσος), Ναπολεόνι, Τάτος (46’ Παπάζογλου), Νάστος, Καραμάνος, Ουμπίδες (79’ Γεωργίου), Λαζαρίδης, Γκαρσία, Κοντοές.

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Ταβάρες, Κιβρακίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: