Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ζητούνται βελτίωση και… μέτρα στην ΑΕΚ!

Ο χαρακτήρας που η ΑΕΚ έβγαλε απέναντι στον Αχαρναϊκό ανατρέποντας το σκορ στις καθυστερήσεις προκάλεσε χαμόγελα. Όχι όμως οι δυσκολίες στις κλειστές άμυνες και η συμπεριφορά κάποιων οπαδών.

Ζητούνται βελτίωση και… μέτρα στην ΑΕΚ
Οι τρεις βαθμοί της νίκης και ο χαρακτήρας που έβγαλε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ανατρέποντας στις καθυστερήσεις ένα ματς που έδειχνε να φεύγει από τα χέρια της είναι ίσως τα μόνα πράγματα που μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από τη χθεσινή νίκη επί του Αχαρναϊκού στη Ριζούπολη (1-2). Γιατί κατά τα λοιπά, το ματς αυτό έδωσε άφθονη τροφή για σκέψη και προβληματισμό, εντός κι εκτός γηπέδου.

Το πρώτο που «πονοκεφαλιάζει» είναι το πρόβλημα που παρουσίασε εκ νέου η «Ένωση» απέναντι σε ομάδα που οχυρώνεται στο μισό (και… βγάλε) γήπεδό της. Οι παίκτες του Δέλλα δυσκολεύτηκαν όχι απλώς να σκοράρουν, αλλά να δημιουργήσουν φάσεις και δεν πρόκειται για κάτι πρωτοφανές τη φετινή σεζόν. Με εξαίρεση το ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών για το Κύπελλο, η εικόνα της ΑΕΚ δεν είναι μέχρι τώρα πολύ διαφορετική από το χθεσινό ματς και οι νίκες έρχονται μεν, αλλά με πολύ κόπο, άγχος και κυρίως… στημένες φάσεις. Μάλιστα χθες, ίσως για πρώτη φορά φέτος, παρουσιάστηκε πρόβλημα στα μετόπισθεν, όπου σε αντίθεση με τη μέχρι πρότινος εικόνα τους υπήρχε ανασφάλεια και πολλά λάθη.

Κάτι πρέπει να γίνει…

Ένα δεύτερο πεδίο έντονου προβληματισμού για την ΑΕΚ αφορά τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της που κάνουν κακό στην ομάδα. Τόσο εκείνων που επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές με την αστυνομία και χρήση δακρυγόνων, όσο κι αυτών που πετούσαν στο γήπεδο αντικείμενα και… μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε ευκαιρία, ακόμη κι όταν η ομάδα τους ισοφάριζε στο 91’ και κυνηγούσε το χρόνο για να φτάσει στην ανατροπή.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν χθες έντονα προβληματισμένος για τα όσα έγιναν. Άλλωστε δεν ήταν πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο φέτος, μιας και είχε προηγηθεί η «ειρηνική» μεν, αλλά διόλου κολακευτική για αγώνα (έστω και ανεπίσημο) τέτοιου επιπέδου εισβολή οπαδών στο φιλικό με τη Ρόμα.

Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» αναγνωρίζει την τεράστια βοήθεια που δίνουν οι φίλοι της ΑΕΚ στην ομάδα τους, ωστόσο τέτοιες ενέργειες επιφέρουν τιμωρίες και πλήττουν παράλληλα και την εικόνα του συλλόγου, που θέλει κάθε παιχνίδι-εντός και εκτός έδρας-να είναι γιορτή για τους φιλάθλους της κι όχι πόλεμος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν επαφές της διοίκησης με εκπροσώπους των οργανωμένων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εκ των έσω το πρόβλημα, ακόμη και με ομάδες… περιφρούρησης στις κερκίδες.

Ρεπό εν όψει

Η ΑΕΚ δεν έχει αγωνιστική υποχρέωση για τη Football League αυτή την εβδομάδα, καθώς θα κάνει το προγραμματισμένο ρεπό της. Επόμενο παιχνίδι της είναι αυτό με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Πάντως ο Τραϊανός Δέλλας αναζητεί έναν αντίπαλο για φιλικό, προκειμένου να διατηρήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση και θέλει να δουλέψει σε κάποια πράγματα μέσα στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο αγώνα.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Γεωργέας αποχώρησε από το χθεσινό ματς με έντονους πόνους στη γάμπα και σήμερα θα φανεί αν πρόκειται για κάτι σοβαρό ή απλώς ήταν αποτέλεσμα της κόπωσης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: