Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το αντιποδόσφαιρο, ο Τσόρι κι η αλλοίωση!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και τα παρεπόμενά του.  Κατέληγα χθες το κομμάτι μου ως εξής: «...αν και τα περισσότερα διπλά του στην Τρίπολη τα έχει κάνει με 1-0 ο Ολυμπιακός. Με μισό-μηδέν που λέω εγώ».
Ακριβώς τέτοιο ματς ήταν το χθεσινό. Για μισό-μηδέν. Ο Ολυμπιακός είχε τουλάχιστον πέντε στιγμές για  να κάνει το γκολ και να το τελειώσει το ματς. Δεν το κατάφερε, λόγω της ατυχίας και της αστοχίας (το πρώτο περισσότερο) των Μήτρογλου (κυρίως) και Φουστέρ και τώρα κινδυνεύει να μείνει πέντε πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ.
Είναι ξεκάθαρο ότι απέναντι σε κλειστές και οργανωμένες άμυνες ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα. Κι όσο δεν το λύνει, θα έχει και πρόβλημα στη μάχη του τίτλου. (Σχεδόν) όλες οι ομάδες, φοβούμενες ίσως ότι θα φάνε πολλά αν βγουν να παίξουν ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό, η τέλος πάντων για τους δικούς τους λόγους, επιλέγουν την τακτική του κατενάτσιο στην πιο ακραία μορφή του. Να υπενθυμίσω ότι ο Αστέρας το ίδιο που έκανε στο β΄, έκανε χθες και στο α΄ημίχρονο, που οι δύο αντίπαλοι έπαιζαν 11 εναντίον 11. Εξ ου κι η κατοχή μπάλας από το α΄ ήταν 39-61 και στο β΄ απλά έγινε 37-63.
Ίσως κάποια στιγμή κάποιες ομάδες, όπως ο Εργοτέλης τις προάλλες, αποφασίσουν να παίξουν ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό κι έτσι να δούμε και λίγη μπαλίτσα. Να θυμηθούμε ότι το καλύτερο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος ήταν το Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3. Αλλά αυτό που έχουν παίξει κατά του Ολυμπιακού ο Παναιτωλικός, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας, ο ΟΦΗ, ακόμη κι ο Ατρόμητος (απλά τότε είχε εκμεταλλευθεί ένα 15λεπτο μπλακ άουτ του Ολυμπιακού) ονομάζεται με μόνο μία λέξη: αντιποδόσφαιρο.
Δυστυχώς ο Ολυμπιακός αποδεικνύεται πως έχει θέμα στο γκολ και δεν παίρνει και βοήθειες από τους ακραίους του κυνηγούς κι έτσι αδυνατεί να…μετακινήσει τα λεωφορεία-ενίοτε και…τρένα-που τοποθετούν οι αντίπαλες ομάδες μπροστά στην εστία τους. Εάν συνεχίσει να αποτυγχάνει σε αυτή την αποστολή, πραγματικά θα έχει τεράστια δυσκολία φέτος σε ένα πρωτάθλημα, που είχε φανεί από την αρχή ότι θα είναι  διαφορετικό. Εδώ και καιρό έχω γράψει επί λέξει σε αυτό το σάϊτ ότι, «μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά φέτος βλέπω μεγάλη μάχη για το πρωτάθλημα-καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλη μάχη, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του».
Γίνεται λόγος για την απουσία του Τσόρι. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι μπορούσε να προσφέρει πολλά (και) χθες, καθότι έχει εξτρά ποιότητα ακόμη και για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι απλά για την ελληνική Λίγκα. Αλλά αμφιβάλλω ως προς το ότι το κύριο ζήτημα για την ομάδα ήταν ότι δεν έπαιξε ο Αργεντίνος μαέστρος. Γιατί π.χ. έπαιζε βασικός και στο Αγρίνιο (1-1) και στο Περιστέρι (0-1). Θεωρώ ότι το ζητούμενο έχει να κάνει με τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας κι ο Μίτσελ οφείλει να δουλέψει πολύ περισσότερο για να το λύσει.
Για τη διαιτησία και τα λάθη που έγιναν χθες (τα σοβαρά από τους επόπτες),  έχουν ήδη γραφτεί τα πάντα-και παραπάνω από τα πάντα! Έχουν «ξεχάσει», βέβαια, όλοι αυτοί, γιατί είχαν γίνει τα πρωτοσέλιδα, από το Βορρά μάλιστα είχαν ξεκινήσει, με τον τίτλο «Σπανάθας»…Τέλος πάντων, αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι αλλοίωση αποτελέσματος φέτος, σε επίπεδο κορυφής τουλάχιστον, έγινε μόνο σε ένα ματς: στο Αγρίνιο, όταν ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς γιατί δεν του δόθηκαν δύο καθαρά πέναλτι κι έτσι έμεινε στο 1-1.
Κι αυτό είναι που μετράει στη μάχη του τίτλου.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: