Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ελευθεριάδης: «Δίκαιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων Κ-15, Θόδωρος Ελευθεριάδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το τουρνουά των Κ-17 και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.



Αρχικά αναφέρθηκε στο τουρνουά:

«Νομίζω ότι ήταν ένα καλό τουρνουά. Υπήρξε προβολή και αυτό βοηθάει. Το έχουν ανάγκη οι ομάδες αλλά και οι παίκτες. Υπήρξαν τρεις ομάδες που διεκδίκησαν μέχρι το τέλος το αποτέλεσμα. Λίγο πιο κάτω ήταν η Ξάνθη αλλά έκανε κι αυτή την προσπάθεια της. Πιστεύω ότι ήταν δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα».

Για το αν το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις ηλικίες είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ή να προοδεύουν και να εξελίσσονται οι ποδοσφαιριστές:

«Από τη στιγμή που φτάνεις τόσο μακριά θέλεις να το κατακτήσεις. Στον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι δεν τους ενδιαφέρει το κύπελλο αλλά η παρουσία της ομάδας στο final 4. Ο Παναθηναϊκός που ήταν πρωταθλητής τα προηγούμενα χρόνια, έβγαλε παίκτες στην πρώτη ομάδα όπως οι Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος, Καπίνο, Μαυρίας. Αξίζουν πάντως τα εύσημα στον ΠΑΟΚ που ήταν μαχητικός και άξιζε το πρωτάθλημα».

Για το αν οι πρώτες ομάδες χρησιμοποίησαν φέτος από ανάγκη τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Το ποσοστό των νέων έφτασε φέτος στο 40%, το βασικότερο όμως ήταν η κρίση που έφερε πολλά παιδιά στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ και στις πρώτες ομάδες. Θα υπάρξει μια καθιέρωση αυτή τη χρονιά. Θα πάρουν περισσότερα παιδιά ευκαιρίες ηλικίας '94-'95, παιδιά που είναι μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας».

Για τη reverse tim:

«Θα αποτελείτε από ηλικίες 23 και κάτω. Δεν είναι όμως εφικτό για όλες τις ομάδες. Η Ξάνθη το πρότεινε και νομίζω ότι τουλάχιστον 8-10 ομάδες θα ανταποκριθούν. Αυτές είναι κινήσεις που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στους συλλόγους».


Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καθόλου αντιπαλότητα στα παιχνίδια του final 4:

«Το 2009/10 είχαμε κάποια προβλήματα. Φέτος υπήρχαν τουλάχιστον 30 παιδιά που γνωρίζονταν μεταξύ τους, γι' αυτό και δεν έγινε το παραμικρό».

Τέλος, για τον ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος είπε:

«Ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο και δίκαια το κατέκτησε, αξίζει συγχαρητήρια απ' όλους. Για να φτάσουν σ' αυτό το στόχο δούλεψαν σκληρά, πέρσι έφτασαν στον τελικό αλλά φέτος τα κατάφεραν. Συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε και στους ηττημένους». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: