Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Θέλουμε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις»

Την άποψη ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να προσφέρει αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Θέλουμε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις»
Τα Γιάννινα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, όπου και έκανε δηλώσεις σχετικά με τις αλλαγές που θα υποστεί το Εθνικό Στάδιο.

Ο Υφυπουργός τόνισε πως στόχος και υποχρέωση της πολιτείας είναι να προσφέρει κατάλληλες εγκαταστάσεις στις ομάδες για να μπορούν να αγωνίζονται και στον κόσμο για να χαίρεται να πηγαίνει στο γήπεδο.

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα υποστούν οι «Ζωσιμάδες», όπου αναμένεται να αλλάξει ο χλοοτάπητας, το σκέπαστρο, όπως και τα αποστραγγιστικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε κατά την επίσκεψή του στα Γιάννινα:

Για τους Ζωσιμάδες και την ανακατασκευή του γηπέδου:
«Θέλουμε να έχουμε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις ώστε και οι αθλητές του ΠΑΣ Γιάννινα και οι φιλοξενούμενες ομάδες και ο κόσμος που έρχεται, να το χαίρονται. Θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο με όλα τα καλά και όχι παγοδρόμιο όπως το είχαμε δει σε κάποιον αγώνα. Θα αλλάξει το χόρτο και πάλι μετά το 2009, θα γίνουν από την αρχή τα αποστραγγιστικά και λόγω του ότι παγώνει μια πλευρά του γηπέδου θα αλλάξει κι ένα κομμάτι του σκεπάστρου και θα γίνει από διαφανές υλικό, γιατί και τα αποστραγγιστικά να φτιάξουμε, αν δεν το βλέπει αυτό το κομμάτι του γηπέδου ο ήλιος θα έχουμε πάλι πρόβλημα. Επίσης θα φτιαχτεί το ταρτάν, γιατί θέλουμε να αθλούνται τα παιδιά, ώστε να γίνονται καλοί αθλητές.

Όταν κάνεις καλή οικονομία, όλα γίνονται. Πήγαμε και στην Καλλονή πριν μερικές μέρες, είναι μια ομάδα από ένα νησί που απέχει ελάχιστα από τις τουρκικές ακτές και πρέπει να παίζουμε εκεί.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο φέτος και είναι ευχής έργον να έχουμε ομάδες από την περιφέρεια, όπως έχουμε και την Τρίπολη. Είναι χαρά μας κι εμείς ως Πολιτεία θα πρέπει να βοηθήσουμε τέτοιες προσπάθειες».

Για το κόστος του έργου:
«Θα το δούμε το κονδύλιο. Είναι περίπου 700-800 χιλιάρικα. Θα τα προλάβουμε όλα τα έργα εγκαίρως μην στενοχωριέστε. Το χόρτο πρέπει να είναι κατάλληλο να παίζονται αγώνες. Άλλωστε με ένα καλό χόρτο ανεβαίνει και το επίπεδο του ποδοσφαίρου. Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε στους αθλητές τις δυνατότητες που χρειάζονται».

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα:
«Δεν είναι δικό μου θέμα. Μου διαμαρτύρονται καμία φορά ορισμένες ομάδες δεν μας έδωσε ο διαιτητής το πέναλτι. Τι να κάνω, να το σφυρίξω και να το δώσω εγώ; Ο καθένας, λοιπόν, στο πόστο του. Η δικιά μου αρμοδιότητα ήταν να έρθω και να δω το γήπεδο, γιατί αν δεν έρθει κάποιος δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα. Τώρα κατάλαβα τι πρόβλημα υπήρχε και ξέρετε επειδή είμαι γεωπόνος, αν ένα λουλούδι το βάλεις σε υπόγειο, θα μαραθεί. Έτσι, λοιπόν, χρειάζεται να δοθεί κι εδώ λύση, ώστε ο ήλιος να βλέπει όλο το γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: