Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τα δεδομένα για «Κάρα»

Ο Γιώργος Καραγκούνης απαντά μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας στον Παναθηναϊκό και το sport-fm.gr αναλύει την κατάσταση. Ποιες είναι οι πιθανότητες επιστροφής του «τυπάρα» στο «τριφύλλι».

Τα δεδομένα για «Κάρα»
Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε για τον Παναθηναϊκό θέμα επιστροφής Καραγκούνη, ο ντόρος που έχει γίνει είναι μεγάλος. Είναι τέτοια, βλέπετε, η αγάπη του κόσμου του «τριφυλλιού» για τον «τυπάρα» που θέλουν να τον δουν να κλείνει την καριέρα του στους «πράσινους», την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε και φυσικά προσέφερε, από την πλευρά του, πολλά. Πλέον, το θέμα, μπαίνει στην τελική του ευθεία. Ο «Κάρα» θα απαντήσει στους ανθρώπους της ομάδας, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και όλοι μας θα μάθουμε, αν, τελικά φορέσει για μια ακόμη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ας δούμε, λοιπόν, πως έχει η κατάσταση…

Το… «αμαρτωλό» 2012

Ο Καραγκούνης πειράχτηκε πολύ από όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2012. Πέρυσι, τέτοια, εποχή, δηλαδή. Η συμπεριφορά των παραγόντων προς το πρόσωπό του, δεν ήταν και η καλύτερη, αν αναλογιστούμε, μάλιστα, ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή – «σημαία» για την ομάδα. Γι’ αυτό και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, χωρίς πολλά, πολλά… Επειδή, λοιπόν, ο «Κάρα» είναι άνθρωπος που τα μετράει όλα αυτά, τα όσα έγιναν την περασμένη σεζόν, δεν τα είχε ξεχάσει. Το… γλυκό έδεσε, με τα όσα έγιναν με τον Νίκο Νταμπίζα και την κόντρα που ξέσπασε για ένα διάστημα με τον Γιάννη Αλαφούζο. Όλα αυτά, λοιπόν, δημιούργησαν μια «παγωμάρα» στις σχέσεις των δυο πλευρών, οι οποίες, είναι, αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό, έγιναν καλύτερες, με τη συμβολή ανθρώπων της ομάδας. Και, φυσικά, αναφερόμαστε, κυρίως, στον Δημήτρη Σαραβάκο, που είναι αυτός, ο οποίος έκανε τις επαφές με τον Καραγκούνη. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας και μεγάλο ινδάλμα για τον «Κάρα» προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει τον διεθνή άσο να επιστρέψει στο «τριφύλλι».

Η προτεραιότητα

Ναι, ο Καραγκούνης… ψήνεται στο να γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Μα, η αλήθεια είναι, όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αλλά και από το ρεπορτάζ της SportDay, ότι προτεραιότητα του παίκτη είναι το εξωτερικό. Ηδη, υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της Αγγλίας, που παίζει στο Λονδίνο. Αν το ενδιαφέρον αυτό επισημοποιηθεί, δεν αποκλείεται ο Καραγκούνης να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, παίρνοντας μαζί του στο Νησί την οικογένειά του.

«Φάκελος» Αυστραλία

Ο «Κάρα» έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του πρόταση από την Βίκτορι Μελβούρνης, για συμβόλαιο δυο χρόνων και με χρήματα που δεν πρόκειται να τα πάρει από τον Παναθηναϊκό. Το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ομάδας της Αυστραλίας και ο τρόπος με τον οποίο το έχουν εκδηλώσει, έχει κολακεύσει τον Καραγκούνη. Ωστόσο, η μακρινή απόσταση είναι κάτι που τον προβληματίζει. Κι αυτό γιατί, τα ταξίδια που θα πρέπει να κάνει για να έρχεται στα παιχνίδια της Εθνικής (κάτι που υπολογίζει πολύ ο «τυπάρας») θα είναι πολύωρα και κουραστικά.

Που ποντάρει ο ΠΑΟ

Που μπορεί, λοιπόν, να ελπίζει ο Παναθηναϊκός; Σε τι ποντάρει το «τριφύλλι»; Αναμφισβήτητα στους δεσμούς αγάπης, αν θέλετε, που υπάρχουν ανάμεσα στις δυο πλευρές. Μπορεί, όπως γράψαμε και παραπάνω, ο Καραγκούνης να πικράθηκε με κάποιες συμπεριφορές, αλλά είναι τέτοια η λατρεία του για το «τριφύλλι», που αν πειστεί να επιστρέψει, τότε όλα αυτά θα «σβήσουν» γι’ αυτόν. Παράλληλα, οι «πράσινοι» προσπαθούν να του δείξουν ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια, πολύ πιο σοβαρή, με διαφορετική αντίληψη απ’ ότι πέρυσι, ελπίζοντας, ότι, τελικά θα καταφέρουν να τον κάνουν ξανά δικό τους.

Φυσικά, και δεν μιλάμε για μια εύκολη περίπτωση, όχι, όμως, και για απίθανη. Πιθανότητες επιστροφής του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό υπάρχουν, δίχως, όμως, να αποτελεί προτεραιότητα γι’ αυτόν να παίξει ξανά στην Ελλάδα. Ο «Κάρα» θα συζητήσει με την οικογένειά του και το πολύ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσει την απόφασή του.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: