Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

“Θεός ο Σαββίδης”!

2889e672-98b5-42bb-be5e-31861990be7e_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Λάμπης Κουϊρουκίδης ο οποίος βραβεύτηκε πριν το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Άρη.
Αναλυτικά όσα είπε ο θρυλικός φορ του παρελθόντος:
Για την τιμητική διάκριση από τον ΠΑΟΚ: “Είμαι πολύ χαρούμενος , που με τίμησε η ομάδα στην οποία έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Υπήρχαν δόξες και χαρές, ακόμα και σε φτωχικά χρόνια”.
Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ είχε δώσει πέντε χιλιάρικα στη Δόξα και με πήρε. Ο Τασκονίδης, που είχε τα ξενοδοχεία στη Δράμα και ήταν παράγοντας του ΠΑΟΚ, με πήρε από το χέρι και μ’ έφερε στη Θεσσαλονίκη, αφού μίλησε στον πατέρα μου. Παράλληλα, με ήθελε και ο  Παναθηναϊκός. Θα πήγαινα στην Αθήνα να με δουν, αλλά είχαμε να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ και μου είπαν να περιμένω πρώτα να παίξω στο παιχνίδι και μετά να πάω στην Αθήνα. Τελικά, έβαλα δύο γκολ και με πήρε κατευθείαν ο ΠΑΟΚ! Θα μπορούσα να πάω και στον Άρη, όπου με δοκίμασαν, αλλά είχαν άλλους δύο επιθετικούς και τελικά δεν ενδιαφέρθηκαν”.
Για το διάστημα που είχε να πάει στη Τούμπα: “Είχα να πάω 55 χρόνια στη Τούμπα. Αφενός γιατί δε με βόλευε η δουλειά μου και αφετέρου επειδή δε κάνει καλό στη υγεία μου, συγκινούμαι. Αυτή η φετινή ομάδα με στεναχωρεί. Κοιτάει να φάει πρώτα γκολ και μετά να ξυπνήσει. Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν να τον βλέπεις και να τον χαίρεσαι. Θα μας κάνει όλους καρδιακούς. Στη Τούμπα είχα παίξει μονάχα ένα παιχνίδι. Εμείς παίζαμε στα πανεπιστήμια, μέσα στις λάσπες”.
Για τα ντέρμπι εκείνης της εποχής με τον Άρη: “Τότε ο ΠΑΟΚ είχε πρόεδρο τον Χαραλαμπίδη. Ο Άρης ήταν καπετάνιος της πόλης και τους νικούσε όλους.  Παίξαμε στο γήπεδο του Άρη και χάσαμε 5-3. Εγώ κρατούσα το κεφάλι μου και έλεγα πως καταστράφηκα…”.
Για την μεγάλη ομάδα που φτιάχτηκε με προπονητή τον Πάγκαλο: “Έλεγα να έρθει ο Πάγκαλος για να γίνει η ομάδα μεγάλη. Ήρθε ο Πάγκαλος και κάναμε μια καταπληκτική ομάδα. Ήμασταν αγαπημένα και νέα παιδιά και κάναμε μια ομάδα που χαιρόσουν να τη βλέπεις”.
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Είναι τυχερός να έχει τέτοιο κόσμο. Όταν χειροκρότησε το γήπεδο θυμήθηκα τα παλιά και συγκινήθηκα”.
Για τον Ιβάν Σαββίδη: “Ο κύριος Σαββίδης είναι… Θεός για τον ΠΑΟΚ και πρέπει να τον κάνει ξανά μεγάλη ομάδα, γιατί το αξίζει.”
Για το πως ένοιωσε όταν ξεναγήθηκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ: “Τρελάθηκα όταν είδα τα αποδυτήρια. Εμείς είχαμε ένα δωματιάκι και δεν είχαμε ούτε νερό να κάνουμε μπάνιο…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: