Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Γλέντι Θρύλου στην Τούμπα: 0-4 τον ΠΑΟΚ!! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ, από τον Ολυμπιακό! Η κριτική του αγώνα από τον Τύπο της εποχής και για ποιο λόγο υπήρξε 5λεπτη διακοπή. Ήταν 27 Ιανουαρίου 1965 όταν ο Ολυμπιακός υποχρέωνε στη βαρύτερη εντός έδρας ήττα του τον ΠΑΟΚ με 4-0. Έντεκα χρόνια μετά, όμως, το 1976, ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τη δική του ρεβάνς στο "Καραϊσκάκη" με 4-0, στη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού.
Σαν σήμερα, λοιπόν, έγινε στην Τούμπα το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-4 και μ΄ αυτή την ευκαιρία ας θυμηθούμε δημοσιεύματα της εποχής.
Διαβάζουμε, λοιπόν, στα Νέα στις 28.1.1965 ότι "ο Ολυμπιακός εθαυμάσθη νικώντας χθες τον ΠΑΟΚ με 4-0!".
Ας πάμε, όμως, και στην κριτική του αγώνα από την εφημερίδα:
"Καταπληκτικός στην κυριολεξία ο Ολυμπιακός, συνέτριψε χθες τον ΠΑΟΚ με 4-0 και απέδειξε πως διανύει περίοδο λαμπρής φόρμας. Το ματς, πλουσιότατο σε φάσεις, διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 26.000 θεατών που είχαν κατακλύσει το γήπεδο του ηττηθέντος.
Αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο του αγώνα, κατά το οποίο ο ΠΑΟΚ έχασε δυο βέβαια γκολ, στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν και υποχρέωσαν σε απεγνωσμένη άμυνα τους αντιπάλους τους.
Ιδιαίτερα στο β΄ μέρος ο αγώνας ήταν μια συναρπαστική μονομαχία μεταξύ των κυνηγών του Ολυμπιακού και της άμυνας του ΠΑΟΚ, η οποία επανειλημμένα διασπάσθηκε από τους ταχύτητους συνδυασμούς των Γιούτσου, Σιδέρη και Αγανιάν".
Τα γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχαν οι Μποτίνος στο 20΄, Γιούτσος στο 47΄ (οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αγώνα, και επιτέθηκαν κατά του επόπτη Βελιζιώτη με συνέπεια να γίνει 5λεπτη διακοπή), Αγανιάν στο 56΄ και Σιδέρης στο 74΄.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γερμανός Μάλκα. Κόπηκαν 17.309 εισιτήρια, με εισπράξεις 353.018 δρχ.


 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: