Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«Τσουνάμι» η ΑΕΚ!!

Τα καιρικά φαινόμενα στη Νάξο… συναγωνίστηκε η ΑΕΚ! Με «όργια» του Πλατέλλα και χατ-τρικ του αφιονισμένου Μπρέσεβιτς, η «Ένωση» χόρεψε στη βροχή και παρέσυρε με το επιβλητικό 5-0 τον Πανναξιακό.

«Τσουνάμι» η ΑΕΚ!
Παντός καιρού και εδάφους αποδείχθηκε -για πρώτη φορά φέτος- η ΑΕΚ!

Κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή της μακριά απ’ το ΟΑΚΑ, η «Ένωση» δεν πτοήθηκε απ’ την κακοκαιρία και «έβρεξε» γκολ στη Νάξο (5-0).

Με τον… εξαγριωμένο Μπρέσεβιτς να σημειώνει χατ-τρικ και τον άπιαστο Πλατέλλα να προσθέτει άλλα δυο (κι ένα κερδισμένο πέναλτι) οι «κιτρινόμαυροι» χόρτασαν θέαμα τους φίλους της που βρέθηκαν και στο νησί των Κυκλάδων!

Ξεχείλωσαν, έτσι, εκ νέου την απόστασή τους στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου, μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας στη Γ' Εθνική.


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα που αποφάσισε να παρατάξει ο Τραϊανός Δέλλας. Απ’ τη στιγμή που είχε διαθέσιμο τον Μπρέσεβιτς (ο οποίος δεν ένιωσε ενοχλήσεις στο χτυπημένο του γόνατο) ο «Κολοσσός» τον ξεκίνησε βασικό -κάτι που έκανε και με τον Ντακόλ. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Τσιρίλο, Ρόβας και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Γροντής (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Καλώς ή κακώς η ΑΕΚ δεν είναι συνηθισμένη στις… κακουχίες που αντιμετωπίζουν οι άλλες ομάδες της κατηγορίας της. Παίζει στο χαλί του ΟΑΚΑ και όχι σε λασπωμένα τερέν όπως αυτό της Νάξου. Το θετικό για ‘κείνη, όμως, ήταν πως δεν έδειξε να πτοείται. Ούτε διατεθειμένη να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία. Αφού… συμφιλιώθηκε λοιπόν μαζί του, βρήκε τρόπο να δείξει την ανωτερότητά της.

Απειλώντας συχνά-πυκνά με ενέργειες του Ντακόλ και ατομικές προσπάθειες του (ορεξάτου και πάλι) Πλατέλλα. Βγάζοντας ωραίους συνδυασμούς, που σταματούσαν στον σταθερότατο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Και μετατρέποντας σε… εφιάλτη για ‘κεινον τα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα, όταν οι «κιτρινόμαυροι» πρόλαβαν να φτιάξουν (και να χάσουν) πέντε καλές ευκαιρίες!

Αυτά όμως ήταν απλώς… προσεισμικές δονήσεις. Γιατί ο κυρίως σεισμός της ΑΕΚ ήρθε μετά το ημίχρονο. Και σε λιγότερο από είκοσι λεπτά ισοπέδωσε τον Πανναξιακό. Αρκούσε λοιπόν ένα ακόμα «σεντερφορίσιο» γκολ του Μπρέσεβιτς (κεφαλιά από συστημένη σέντρα του Γροντή) για ν’ απλοποιηθεί η κατάσταση. Και η σκυτάλη να περάσει στα χέρια του Βαγγέλη Πλατέλλα. Ή μάλλον… στα πόδια του.

Αυτά που έφεραν το πέναλτι με το οποίο ο Κροάτης διπλασίασε τα γκολ του. Και άλλα δυο δικά του -εκ των οποίων το πρώτο (με σόλο και «τσίμπημα» της μπάλας πάνω απ’ τον τερματοφύλακα) επιβεβαίωσαν ότι είναι η κυριότερη πηγή θεάματος της φετινής ομάδας. Δεν έμενε λοιπόν παρά να υπενθυμίσει κι ο Μπρέσεβιτς ότι είναι η κυριότερη πηγή… γκολ της φετινής ομάδας (φτάνοντας στο χατ-τρικ) για να υπογραφεί η πιο επιβλητική νίκη της μακριά απ’ το ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Γιώργος Βλαστός): Γιουρούσης, Μεσημέρης, Τσαρτσαράς, Ανδρεόπουλος, Λίμα, Καλογέρης, Καρούσης (41' Παπαδόπουλος), Βούλγαρης, Ντούκα, Αριανούτσος, Ρόβας Χ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χαμηλοθώρης, Σάντας, Ποδόνιας, Τσαϊλάκης, Ευριπιώτης, Μυτανάκης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Τσιρίλο, Ρόβας, Γεωργέας (68’ Τσουκαλάς), Ανάκογλου, Κορδέρο (78’ Τσεβάς), Γροντής (68’ Παληαρούτας), Ντακόλ, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσούπρος, Αργυρίου, Βούρας, Τζανετόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάλαμας (Ανατ. Αττικής)
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Νάξου Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: