Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ποιος λεχρίτης θα μιλήσει για ρουσφέτι στον Άρη;

Τη σωτηρία του, λέει, έπαιζε στη Λιβαδειά ο Άρης. Έτσι, ε; Τελικά, πότε θα το χωνέψουν τα αρειανά ότι έχουν υποβιβαστεί από πέρυσι; Και ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία αν παραμείνουν στην κατηγορία. Μιλάμε ότι στον Άρη ότι δεν έχουν χάσει απλά την όραση τους. Πρόκειται για απώλεια της επαφής με την πραγματικότητα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι ζημιά, φθορά στο όνομα του Άρεως να κυκλοφορεί η ομάδα δαρμένη και ξεβράκωτη στον πάτο της βαθμολογίας. Να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, να μειονεκτεί απέναντι σε ομάδες με φτωχότερο ποδοσφαιρικό μητρώο.
Καταραμένο 4-3 από τον Λεβαδειακό. Τι άλλο περιμένουν να μας πουν οι Μοίρες; Μια χαρά θα ήταν να χάσει η ομάδα με 1-0, με 2-1, έπρεπε να κερδίζει εκτός με 3-1 για να ξαναχάσει;
Στον Άρη δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους, πριν από μήνες, την σοβαρή πρόταση του αποδυτηριάκια να επιλέξουν συνειδητά και με αξιοπρέπεια την επιλογή του ηθελημένου υποβιβασμού. Σήμερα βγάζω από την κωλότσεπη άλλη πρόταση. Ο ομορφάντρας ο Σκόρδας να προτείνει την αύξηση του αριθμού των ομάδων της σούπερ ληγκ.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σωθεί ο Άρης, παρά μόνον να μην υποβιβαστεί καμμια ομάδα. Επειδή, όμως, ο Άρης δεν θέλει χάρες από την ΕΠΟ να ζητήσει οι ομάδες να γίνουν 24, όχι 20. Κι αν ικανοποιηθεί αυτό το αίτημά του, ποιος λεχρίτης θα μιλήσει για ρουσφέτι στον Άρη;
ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ για τον Παναθηναϊκό. Λείπει αυτό που οι αγγλοσάξωνες λένε class, εμείς θα το λέγαμε «αρχοντιά». Κερδίζει μ’ ένα γκολάκι στη Λεωφόρο τον Πλατανιά και πέφτει πανηγύρι, και από κοντά τα πρωτοσέλιδα. Κατάντια κι αυτή. Μόνο που δεν ζήτησαν από τον Καμίνη να ηλεκτροφωτίσει γιορταστικά την Αθήνα για την ιστορική νίκη με Πλατανιά.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ συν μια ομάδα είναι το έργο. Σακούλα; Είναι το πρωτάθλημα που φιλοξενεί και μια άλλη ομάδα, εκτός πρωταθλήματος, εκτός συναγωνισμού. Λέω για τον Ολυμπιακό που πήρε και την Ξάνθη. Λέω για το αφεντικό του ποδοσφαίρου.
Έτσι είναι. Τι σχέση έχει ο Ολυμπιακός μ’ όλες τις άλλες ομάδες; Καμμία. Υπάρχει κάποια ικανή να τον ανταγωνιστεί; Μόνος του είναι ο φουκαράς ο Ολυμπιακός. Και γι’ αυτό κουράζει έτσι όπως παίζει. Δεν σου προκαλεί το ενδιαφέρον, δεν σε ιντριγκάρει. Είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει.
Κάποτε, μέχρι πρόσφατα, ήταν η κραταιά τριάδα του τέως ΠΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και στην κόντρα ο άξονας της Θεσσαλονίκης. Αυτό το σκηνικό εξαφανίστηκε.
Ποιο ΠΟΚ και ποια Θεσσαλονίκη. Μόνος του έμεινε ο Ολυμπιακός και μόνος του ο ΠΑΟΚ στο ρόλο του δεύτερου, να παλεύει με τον εαυτό του να διατηρήσει τα κεκτημένα της δεύτερης θέσης. Για να πλησιάζει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί πρώτα να περάσει με αδιάβροχο τις Συμπληγάδες Πέτρες.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-Πανιώνιος 4-1. Αυτό προτιμώ από το 4-1 του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βέροια. Επειδή θέλω ποδόσφαιρο, ρε. Παιχνίδι, ρε. Όχι να βλέπεις ματς και να σε διώχνουν από το γήπεδο, από την τηλεόραση.
Είπαμε. Υπάρχει το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός. Δηλαδή; Ο Ολυμπιακός κι ένα πρωτάθλημα μ’ όλες σχεδόν τις ομάδες που μεταξύ τους έχουν μικρές, ελάχιστες διαφορές. Η «καλύτερή» μας να βλέπουμε μπάλλα. Με ποδόσφαιρο χωρίς τα λουριά κρατημένα οι ομάδες δεν έχουν να χάσουν τίποτα, παρά μόνον να κερδίσουν.
Μου θυμίζει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το πρωτάθλημα. Να φχαριστιόμαστε μπάλλα και γκολ θέλουμε, όχι να σφίγγει η καρδιά με το «θέαμα» που παρουσιάζουν οι ομάδες.

Ο apodytiriakias.gr γράφει για την παράγκα μέσα και έξω από την ΕΠΟ

Κάποιοι, και δικαιολογημένα, περίμεναν ότι ο πόλεμος, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Μελισσανίδη και το κατεστημένο του εγχωρίου ποδοσφαίρου, όπως το ορίζει η ΕΠΟ, θα ξεκινούσε όταν η ΑΕΚ θα ξαναβρισκόταν στην σούπερ ληγκ. Να, όμως, που το πράμα ήρθε πολύ ενωρίτερα, με την βαρύτατη ποινή σε βάρος της ΑΕΚ, για τα επεισόδια στο ματς με το Αιγάλεω.
Δεν το συζητάμε ότι έτσι ή, αλλοιώς και η ΑΕΚ έχει ευθύνη για τις αισχρότητες στο γήπεδο του Αιγάλεω, έκτροπα που ήταν στημένα (φωτό), που ξεκίνησαν χωρίς λόγο από «τσαμπουκαλεμένα», δηλαδή σεσημασμένα άτομα που προέρχονται από τη νύχτα.
Από πλευράς Μελισσανίδη η ερμηνεία που δίνεται στην ποινή της αφαίρεσης βαθμών και του αποκλεισμού από την έδρα της ΑΕΚ είναι μια ολοφάνερη «επίδειξη δύναμης». Και παράλληλα σα να ήθελαν να ζυγίζουν την αντίδραση της ΑΕΚ απέναντι σε μια ανοικτή πρόκληση.
Τελικά, η τιμωρία της ΑΕΚ ήταν το άναμμα στο φυτίλι που έφερε την έκρηξη. Ο Μελισσανίδης το ξεκαθάρισε μέχρι εκεί που χρειαζόταν: Δεν θα ανεχθεί Θωμά Νο2 στην ΕΠΟ, τα ψέμματα τελείωσαν, αν δεν γκρεμιστεί επιτόπου η Παράγκα εντός και εκτός ΕΠΟ.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: