Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«Η διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα»

Πεπεισμένος πως η διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση και την ήττα του Άρη, με 4-3, στην έδρα του Λεβαδειακού, εμφανίστηκε ο γενικός αρχηγός των «κιτρίνων», Κυριάκος Μπιμπισίδης.

«Η διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα»
Ο Κυριάκος Μπιμπισίδης, σε δηλώσεις στον Arena Fm, υποστήριξε πως η διαιτησία ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του έχασε από τον Λεβαδειακό, καθώς υπήρχε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

Συν τοις άλλοις, δεν παρέλειψε να εκφράσει την πεποίθησή του πως ο σύλλογος θα καταφέρει να μην υποβιβαστεί στην Football League, καθώς, όπως δήλωσε, η ομάδα αποτελείται από νικητές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μπιμπισίδης στον Arena Fm:

Για την απίστευτη εξέλιξη του Λεβαδειακός – Άρης:

“Σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής πρώτη φορά βλέπω τέτοια εξέλιξη παιχνιδιού. Στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Όλα φέτος θα τα υποστεί ο Άρης. Είμαι πολύ πικραμένος από διάφορα και ελπίζω όλα αυτά που περνάμε να μας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να είμαστε νικητές. Το δυστύχημα είναι ότι τα πιο πολλά παιδιά είναι σε μια τέτοια ηλικία χρειάζονται μεγάλες εμπειρίες και σε κάθε παιχνίδι πληρώνουμε ατομικά λάθη. Το κάθε λάθος το πληρώνουμε με βαθμούς. Αν υπήρχε μεγαλύτερη εμπειρία η ομάδα θα βρισκόταν πιο ψηλά. Τα τρία γκολ που πετύχαμε ήταν ποιοτικά. Από τα τρία γκολ καταλαβαίνεις την προσπάθεια που γίνεται στην προπόνηση. Κρίμα για τα παιδιά που δεχθήκαμε φθηνά γκολ και χάθηκε μια εξαιρετική προσπάθεια των 82? λεπτών”.

Για το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα μετά την ήττα:

“Όταν πας από τον παράδεισο στην κόλαση είσαι εκτός εαυτού και δεν σκέφτεσαι τίποτα. Προσπαθείς όσο το δυνατό μπορείς να βοηθήσεις τους παίκτες να συνεχίσουν την προσπάθεια. Είναι κρίμα εκεί που γίνεται το 3-1 αρχίζεις και ελπίζεις και είσαι έτοιμος να πας στο επόμενο παιχνίδι με άλλη ψυχολογία. Εκείνη την στιγμή όλοι είχαν λυγίσει αλλά ο προπονητής δεν χάνει τον τσαμπουκά του. Όλο το τιμ που έχουμε, έχει πονέσει την ομάδα και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα συνεχίσουμε την μάχη μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Νομίζω πως με την στήριξη του εκπληκτικού κόσμου, ο Άρης θα σωθεί στο τέλος. Για ακόμα μια φορά θα τα καταφέρουμε”.

Για την διαιτησία του αγώνα:

“Η διαιτησία με τις αποφάσεις από το πρώτο λεπτό αλλοιώνει το αποτέλεσμα. Από το πρώτο λεπτό υπάρχουν διάφορες αποφάσεις. Είχε μπει η μπάλα μέσα στο γήπεδο κατά λάθος και δεν σφύριξε διακοπή ο διαιτητής. Η μπάλα είχε μπει κατά λάθος από έναν εκνευρισμένο φροντιστή που κλότσησε την μπάλα. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο μας είπαν πως δεν θα παίξει για πολύ ο Αγκάνθο και αναγκαστήκαμε να τον βγάλουμε αλλαγή. Το πώς θα διαμορφώσουμε την τακτική μας πλέον μας το λένε οι διαιτητές! Αυτός ο φόβος που υπάρχει και φοβούνται τον Άρη μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει όλη η ομάδα και όλο ο κόσμος να αφήνουμε να παίζουν πάνω στο πτώμα αυτής της ιστορικής ομάδας. Το κομμάτι διαιτησία είναι ίσως η μεγαλύτερη ασθένεια στα Ελληνικά πρωταθλήματα. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να διδάξουν τις λέξεις ηθική και δικαιοσύνη. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ένα λειτούργημα στο παιχνίδι και πρέπει όπως διδάσκουν την ηθική και την δικαιοσύνη στο σπίτι τους να την διδάξουν και στο γήπεδο”.

Για την συσπείρωση που χρειάζεται η ομάδα:

“Από την ώρα που ήρθε ο Λάμπρος Σκόρδας θέλουμε την συσπείρωση όλων των Αρειανών. Η έλευση των οπαδών που ήρθε στο ξενοδοχείο και αυτά που είπαν στα παιδιά μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε. Απλά πρέπει να παίζουμε επί ίσης όροις. Δεν γίνεται αυτό που γίνεται στα τελευταία παιχνίδια”.

Για την συνέχεια της ομάδας:

“Τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια είναι όλο το πρωτάθλημα και όλη η σωτηρία. Αν δεν πάρουμε 10 – 12 βαθμούς θα είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον τρεις νίκες και να χτυπήσουμε και στο Αγρίνιο το παιχνίδι”.

Για την διαφορά που θα υπήρχε αν είχαν δοθεί νωρίτερα τα δελτία:
“Φάνηκε τι διαφορά θα είχε η ομάδα αν είχαμε πάρει τα δελτία νωρίτερα. Η ομάδα είχε τρομερή διαφορά και πιστεύω πως αν είχαμε τα παιδιά στα προηγούμενα παιχνίδια θα είχαμε μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών και θα είχαμε περισσότερες ελπίδες από την συνέχεια. Έκανε τεράστια προσπάθεια ο Λάμπρος Σκόρδας και όλη η διοίκηση για τα δελτία κάτι που πρέπει να το αναφέρουμε. Εγώ θέλω να πω πως πρέπει να αφήσουν τον Άρη. Κάτω τα χέρια από την ομάδα. Εχθρούς έχουμε από παντού. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί καθώς μονό ενωμένοι θα τα καταφέρουμε”.

Για την σημασία της κόκκινης του Μπουγαίδη:

“Όποιος γνωρίζει ποδόσφαιρο βλέπει πως βγάζουμε τα ματάκια μας και μόνοι μας. Αυτό που έγινε ήταν απίστευτο. Βέβαια άλλαξαν όλα τα δεδομένα με την αποβολή. Εκεί που πήγαμε να βάλουμε ένα ακόμα στόπερ δεχθήκαμε την κόκκινη κάρτα. Στην συνέχεια φάγαμε και γκολ και αυτό βοήθησε ψυχολογικά τον αντίπαλο”.

Για την αδυναμία της ομάδας στις στημένες φάσεις:

“Δουλεύουμε πέντε βδομάδες τις στημένες φάσεις. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε συνεχώς φθηνά τέρματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: