Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Γκσπούρνινγκ και επίσημα στον ΠΑΟΚ!

Ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ με συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με προοπτική ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια. Οι απολαβές του 32χρονου Αυστριακού γκολκίπερ για φέτος θα είναι 100.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ανανεώσει το συμβόλαιο του με το Δικέφαλο θα φτάσουν τις 220.000 ευρώ ετησίως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ. Ο 32χρονος Αυστριακός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με προοπτική ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.
Ο Γκσπούρνινγκ ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Αούστρια Βιέννης, ωστόσο στην ομάδα της πρωτεύουσας δεν αγωνίστηκε ποτέ. Παραχωρήθηκε το 2001 στην Λέομπεν στην οποία έμεινε για τρεις σεζόν πριν υπογράψει στην Πάσινγκ. Ούτε εκεί, όμως, πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Η αναγνώριση και η καταξίωση του υψηλόσωμου τερματοφύλακα ήρθε στην Ελλάδα.
Το 2007 η Ξάνθη τον εμπιστεύτηκε για να υπερασπιστεί την εστία της και ο Γκσπούρνινγκ άρπαξε την ευκαιρία. Στην ακριτική ομάδα δεν άργησε να γίνει βασικός, απέκτησε το παρατσούκλι «κέρβερος» για την ικανότητά του στα πέναλτι και κέρδισε την κλήση του στην Εθνική Αυστρίας.

Το καλοκαίρι του 2011 δεν συμφώνησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ξάνθη κι έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Εμεινε μέχρι τα μισά της σεζόν και παρότι είχε μεγάλη πρόταση από τον Παναθηναϊκό, επέλεξε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μεγάλη πρόκληση. Ηταν ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα «σύμβολο» για τις ΗΠΑ, τον Κέισι Κέλερ.

Ο Γκσπούρνινγκ δεν δίστασε μπροστά στην πρόκληση. «Ξέρω ότι ο Κέισι ήταν εδώ, αλλά κάποιος έπρεπε να… πάρει τη δουλειά. Αν δεν ήμουν εγώ, θα ήταν κάποιος άλλος», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη μεταγραφή του στους Seattle Sounders.

Η προσαρμογή του ήταν άμεση, όπως και η επιτυχία του στην ομάδα του Σιάτλ. Ο Αυστριακός “γέμισε” τα γάντια του Κέλερ και αγαπήθηκε άμεσα από τον κόσμο της ομάδας. Αναδείχτηκε τρίτος καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος και τρίτη καλύτερη μεταγραφή της χρονιάς, ενώ τελείωσε τη σεζόν έχοντας το καλύτερο ποσοστό γκολ ανά αγώνα σε όλο το MLS. Ηταν μάλιστα, ο πρώτος μη Αμερικανός τερματοφύλακας που πέτυχε αυτή τη διάκριση. Δεχόταν 0,73 γκολ ανά αγώνα, επίδοση που ακόμα και σήμερα των κατατάσσει στην τρίτη θέση όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

Η συμπαίκτες του τον περιγράφουν ως έναν ιδιαίτερα ευχάριστο άνθρωπο που αστειεύεται συνεχώς «σαν να είναι 15 χρονών» και είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Την γυναίκα του Καταρίνα, την τετράχρονη κόρη του Μέλια που γεννήθηκε στην Ελλάδα και τον μικρό του γιο, ο οποίος είδε το πρώτο του φως στο Σιάτλ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: