Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μιχαλήτσος στο Metropolis: «Έπαιξε έδρα ο διαιτητής, όχι όμως και τον καθοριστικό ρόλο»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γιάννης Μιχαλήτσιος για την χθεσινή αναμέτρηση του Άρη στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό.
Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την διαιτησία και κατά πόσο επηρέασε: «Φαινόταν ότι ήθελε να παίξει έδρα ο διαιτητής αλλά δεν ήθελε να παίξει καθοριστικό ρόλο με αποφάσεις οι οποίες θα ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια. Αυτό έπαιξε ρόλο στο παιχνίδι, καθώς στο κόρνερ που δεν είναι κόρνερ ο Άρης δέχεται γκολ. Εκείνη την ώρα, όμως, οι παίκτες συγκεντρωμένοι στις διαμαρτυρίες. Αν ήταν σωστά τα μαρκαρίσματα, όμως, δεν θα έμπαινε γκολ, γιατί κόρνερ ήταν, δεν ήταν πέναλτι».

Για τους λόγους που ο Άρης έχασε τον αγώνα: «Ο Άρης έχει μεγάλη πίεση και βγαίνει σε όλους, όπως και υπερβολικό ενθουσιασμό όταν βάζει το γκολ. Όταν ο Άρης κάνει το σκορ 3-1 και έχει απέναντί του έναν πεθαμένο Λεβαδειακό δεν υπάρχει το καθαρό μυαλό σε κανέναν. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μέσα ψηλά παιδιά, και μπήκαν ο Κύργιας με τον Ηρακλή δεν υπάρχουν μαρκαρίσματα στα κόρνερ και μπαίνουν γκολ από το πουθενά. Όλες οι ομάδες πλην Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ όταν χάνουν με δύο γκολ διαφορά δεν έχουν την ψυχολογία να παίξουν ποδόσφιαρο και περιμένουν από κάποιο κόρνερ ή κάποιο στημένο μήπως κερδίσουν κάτι. Ο Άρης δεν είχε το καθαρό μυαλό και την ηρεμία και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απόφαση του διαιτητή για το κόρνερ που δεν ήταν. Ο Άρης χθες έκανε τέσσερις φάσεις και έβαλε τρία καταπληκτικά γκολ. Όταν το κάνεις αυτό δεν γίνεται να μην πάρεις το θετικό αποτέλεσμα. Δεν έκανες 15 ευκαιρίες, έκανες τέσσερις. Είναι αδικαιολόγητο αυτό που έγινε».

Για την χρησιμοποίηση των πέντε από τους έξι νεοαποκτηθέντων: «Έχει την θετική και την αρνητική του πλευρά. Προφανώς επειδή είχαν προηγηθεί πολλά αρνητικά αποτελέσματα ο προπονητής θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα. Μην ξεχνάμε ότι τα δύο γκολ τα έβαλε ένας καινούργιος παίκτης ο Μπακασέτας. Αν ήταν κάποιος από τους παλιούς στη θέση του μπορεί να μην το κατάφερνε με το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί Από την άλλη πλευρά, τα συγκεκριμένα παιδιά δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους και δεν μπορούσαν να αντέξουν 90 λεπτά. Ότι βοήθησαν βοήθησαν όμως ήταν δύσκολο να αντέξουν για 90 λεπτά. Η κούραση φάνηκε χαρακτηριστικά στα τελευταία λεπτά, όπου φυσικά έπαιξε ρόλο και η αποβολή». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: