Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η βραδιά του Καπίνο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του στο gazzetta για τον «πράσινο» πρωταγωνιστή του Σαββατόβραδου στην Λεωφόρο... Τον Στέφανο Καπίνο!
Μπορεί να «μάτωσε» κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά έστω και δύσκολα ο Παναθηναϊκός την πήρε τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά. Ισχνό το 1-0, αλλά έδωσε τρίποντο και αυτή η νέα ομάδα, που χτίζει φέτος ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από νίκες, έστω και αν έρχονται χωρίς καλή απόδοση. Οι νίκες διαμορφώνουν χαρακτήρες νικητών σε μία ομάδα. Για τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά ο Παναθηναϊκός οφείλει πολλά στον Στέφανο Καπίνο.
 
Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει κάνει τρεις καθοριστικές αποκρούσεις σε κλασικές ευκαιρίες του Πλατανιά, που κράτησαν το μηδέν. Αν έμπαινε κάποιο γκολ, ίσως να μην κέρδιζε ο Παναθηναϊκός, διότι έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του στην Λεωφόρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχε φρεσκάδα. Αυτή ήταν η βραδιά του Καπίνο, που έψαχνε μία τέτοια εμφάνιση από την αρχή της χρονιάς και την βρήκε στο παιχνίδι, που πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα.
 
Αν οφείλει εκτός του Καπίνο και σε έναν ακόμα παίκτη τη νίκη ο Παναθηναϊκός αυτός είναι ο Αμπέιντ. Δεν είναι μόνο το γκολ, που έβαλε , όταν βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά από την σέντρα του Κλωναρίδη, είναι και το γεγονός έχασε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο μόνος παίκτης που απείλησε την εστία του Πλατανιά.
 
Από κει και πέρα παρουσιάστηκαν τα …..γνωστά ατομικά λάθη, που δεν στοίχισαν στον Παναθηναϊκό, λόγω Καπίνο και τύχης, ενώ για άλλο ένα παιχνίδι στην Λεωφόρο φάνηκε η απουσία του Μέντες από την μεσαία γραμμή και στο ανασταλτικό και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Πλατανιάς έκανε το παιχνίδι της ζωής του-όπως αναμενόταν-αλλά ο Παναθηναϊκός κυρίως στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι δεν μπήκε στο παιχνίδι για να δώσει μάχη.
 
Η αλλαγή του συστήματος από 4-4-2 σε 4-2-3-1 μετά το 30 βοήθησε τον Παναθηναϊκό να οργανώσει την πρώτη σοβαρή επιθετική προσπάθειά του , να πλαγιοκοπήσει ο Κλωναρίδης και να σκοράρει ο Αμπέιντ, ενώ η μετάθεση του Πράνιτς δίπλα στον Λαγό αρχικά και στη συνέχεια δίπλα στον Ζέκα(οπισθοχώρησε όταν μπήκε ο Μπαϊράμι), τον βοήθησε να ανεβάσει την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, αφού ήταν πολύ κακός στο πρώτο μέρος.
 
Νίκη, που έχει μεγαλύτερη σημασία , διότι ήρθε με κακή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά νίκη με πολλά καμπανάκια για τη συνέχεια σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός θέλει επειγόντως βελτίωση αλλιώς το σερί δύσκολα θα συνεχιστεί.
 
ΥΓ: Η απόδοση του Μαρινάκη ως δεξί μπακ με αντίπαλο τον Κατάι(που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων), εξηγεί την απόφαση του Αναστασίου σε κάποια ματς να βάζει δεξί μπακ τον κλασικό αμυντικό Τριανταφυλλόπουλο, όπως έκανε σωστά και στο ματς με τον Πλατανιά στο 56.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: