Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Αρης που πέφτει και τα... στημένα!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τα 10 διαφορετικά σκορ που γράφτηκαν ως «στημένα» στο ματς Λεβαδειακός – Αρης και τους κίτρινους που πέφτουν γιατί απλά δεν μπορούν...
Εφτανε να γίνει το 0-1 από τον Μπακεσέτα για να διαβάσεις τα πάντα στα social media. Το στημένο “διπλό” του Αρη στην Λιβαδειά κόντεψε να γίνει παγκόσμιο trend στο twitter.Ακολούθησαν ουκ' ολίγα ανάλογα σχόλια όταν έγινε το 0-2, όπως το ότι “κονόμησε ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού” και άλλα παρόμοια και ελληνικά.
 
Ακολούθως όταν έγινε το 1-2 ξεκίνησε ο θόρυβος για το πόσο δίνει η ανατροπή, μέχρι που έγινε το 1-3 μετά το 80' και όσοι είχαν... επενδύσει στο “διπλό” ξεσάλωσαν με τα γνωστά υπονοούμενα “μα είναι δυνατόν να μην τον βλέπετε μπαμ έκανε ότι το ματς ήταν δοσμένο στον Αρη από τον Λεβαδειακό”.
 
Μετά όλοι αυτοί οι “σίγουροι” για το “δοσμένο διπλό” εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν οι γνωστοί και ως “διπλό ημίχρονο, άσος τελικό”. Αν κρίνεις με βάση τα σχόλια στο twitter η μισή Ελλάδα το ήξερε ότι θα έρθει έτσι το ματς και λογικά οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αυτό το μήνα θα περάσουν καλύτερα γιατί οι μισοί Ελληνες έβγαλαν ένα έξτρα μηνιάτικο με την ανατροπή του Λεβαδειακού. Χώρια δε που υπήρξαν αρκετοί που υποστήριξαν ότι έκανε μπαμ ότι το ματς ήταν στημένο για 4-3!!! Προσωπικά επειδή το έβλεπα το ματς, ομολογώ ότι έπεσα έξω. Στημένο μου φαίνονταν αλλά για 5-4 και με το 5ο γκολ του Λεβαδειακού να είναι προγραμματισμένο να μπει στο 96'. Επεσα έξω...
 
Ολα αυτά τα έγραψα για να δείξω το μέγεθος της αξιοπιστίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Ενα παιχνίδι που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο θα χαρακτηρίζονταν ματς της χρονιάς και θα γράφονταν ύμνοι για το σασπένς του και τα συναισθήματα που δημιούργησε, στην Ελλάδα κινήθηκε μόνο στη σφαίρα του “στημένου” και του Ελληνα ξερόλα που τα ξέρει όλα και κανείς δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει και έβγαλε λεφτά και με το 1-3 στο 83' και με το 4-3 στο 95'. Ολα τα ήξερε ο... μπαγάσας ο Ελληνας.
 
Το αφήνω στην άκρη όμως αυτό και πάω στο δράμα του Αρη. Διότι πρόκειται για δράμα. Δεν υποστηρίζω ότι αν νικούσε τον Λεβαδειακό θα έμενε στην κατηγορία. Και πάλι δύσκολο θα ήταν. Δεν λέω καν ότι έπαιξε καλά και με βάση την εικόνα του ματς έπρεπε να νικήσει. Λέω όμως, ότι όταν παίζεις το τελευταίο χαρτί σου για να μείνεις στην κατηγορία, είσαι τέτοιο μέγεθος όπως ο Αρης και έστω και χωρίς να το αξίζεις κάνεις στο 83' το 3-1 και κόβεις τον βήχα του αντιπάλου σου, πραγματικά θέλει πολύ προσπάθεια για να το χάσεις αυτό το ματς. Και όλα λάθος να τα κάνεις δύσκολα προλαβαίνεις να φας 3 γκολ μετά το 85'.
 
Ο Αρης το... κατάφερε και αυτό και μοιραία μετά από αυτό το ματς υποβιβάζεται. Υποβιβάζεται γιατί είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως γιατί δεν βρήκε σε καμία φάση της χρονιάς την ηρεμία να διαχειριστεί τις δυσκολίες. Με συνεχόμενες αλλαγές στην διοίκηση, με προπονητές που πάνε και έρχονται ανά δύο μήνες και με ποδοσφαιριστές που επίσης πάνε και έρχονται, το να σωθείς όταν είσαι και ο χειρότερος είναι σχεδόν αδύνατο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: