Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Air Michael!!

Με τον Μάικλ Ολαϊτάν να συνεχίζει να… πετά στον αγωνιστικό χώρο (πέτυχε ένα γκολ και έφτιαξε το άλλο) ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Skoda Ξάνθη. Ο Ιμπαγάσα το δεύτερο τέρμα των ερυθρόλευκων.

Air Michael!
Ο Μήτρογλου απουσιάζει αλλά ο Ολυμπιακός δεν ανησυχεί!

Υπάρχει ο Ολαϊτάν! Ο νεαρός επιθετικός των ερυθρολεύκων ήταν για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά ο πολυτιμότερος παίκτης τους, δείχνοντας... τον δρόμο για τη νίκη με 2-0!

Σκόραρε στο 24ο λεπτό και έβγαλε μια εξαιρετική ασίστ στο 87ο στον Ιμπαγάσα, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Είχε πάθος, είχε ρυθμό, είχε φάσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά γκολ μόνο από τη… μία!

Το παιχνίδι στα Πηγάδια μπορεί να μην το παρακολούθησαν πολλοί από τις κερκίδες του γηπέδου αλλά αυτοί που πήγαν απόλαυσαν ένα καλό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να φανεί απειλητικός… Πρωτοβουλίες πολλές έπαιρνε ο Σαλίνο ο οποίος «ανέβαινε» ψηλά και σε συνεργασία με τον Κάμπελ δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ.

Η Skoda Ξάνθη όμως δεν έμενε με… δεμένα χέρια! Πότε με στημένες φάσεις πότε με αντεπιθέσεις δημιούργησε απειλές στην εστία του Ρομπέρτο.

Κι όμως η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε με αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό. Στο 18ο λεπτό ο Ολαϊτάν κέρδισε τη μπάλα και έφτασε γρήγορα απέναντι στον τερματοφύλακα της Ξάνθης αλλά δεν πλάσαρε σωστά.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Ξάνθη έφτασε πιο κοντά στο γκολ! Το λάθος του Ρομπέρτο έφερε τη μπάλα στον Τριάδη. Εκείνος έκανε το σουτ από αρκετά πλάγια θέση έκανε το συρτό σουτ. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος όμως με υπερπροσπάθεια έδιωξε την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι είχε πάρει… φωτιά. Και σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός σκόραρε… Στο 24ο λεπτό ο Ολαϊτάν εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες στην «καρδιά» της άμυνας της Ξάνθης και από κοντά άνοιξε στο σκορ (0-1) για τους ερυθρόλευκους.

Τρία λεπτά αργότερα η Skoda Ξάνθη έχασε καλή ευκαιρία με τον Βάλλα να σημαδεύει το δοκάρι του Ρομπέρτο σε κεφαλιά μετά από φάουλ του Κάλβο.

Αντίθετα με το πρώτο 45λεπτό, το δεύτερο δεν είχε καθόλου ρυθμό. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η βροχή η οποία είχε γίνει έντονη, αλλά και οι δύο αποβολές...

Η πρώτη για την Ξάνθη στο 48ο λεπτό με τον Ντε Γκουζμαν να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς θέλησε να σταματήσει την πορεία της, και η δεύτερη για τον Ολυμπιακό στον Χολέβα στο 73ο λεπτό για μαρκάρισμα εκτός φάσης.

Η μόνη αρκετά καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήταν αυτή η οποία... έφερε και το δεύτερο τέρμα των ερυθρολεύκων. Στο 89' ο Ολαϊτάν από αρκετά πλάγια θέση έβγαλε μόνο του τον Ιμπαγάσα σε κενή εστία. Αυτός εύκολα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Νωρίτερα ο Μάνταλος είχε μια αρκετά καλή στιγμή με ένα σουτ που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ρομπέρτο. Ο Ισπανός είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Skoda Ξάνθη (Ράιαν Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (83' Ράνος), Βασιλακάκης, Τριάδης (61' Σολτάνι), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι (61' Κομεσίδης).

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Μαρίν, Σουάρες, Σολτάνι, Ράνος, Χοσέμι, Κομεσίδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77' Μπονγκ), Ντομίνγκες (68' Ιμπαγάσα), Φουστέρ (86' Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μπονγκ, Πελέ, Τόρες, Σαβιόλα, Ιμπαγάσα, Εντινγκά.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: