Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μετοχή σε άνοδο ο Ολαϊτάν!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το πέρασμα του Ολυμπιακού από την Ξάνθη, την εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ και τις ελάχιστες ελπίδες του Άρη για παραμονή.

Μετοχή σε άνοδο ο Ολαϊτάν
Παιχνίδι ρουτίνας ήταν αυτό στην Ξάνθη για τον Ολυμπιακό. Ξέρει ότι είναι καλύτερος, αλλά πρέπει κάθε φορά να το αποδείξει. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές η υπέρ σου διαφορά και τα σερί δημιουργούν υποσυνείδητα μια χαλάρωση. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν περιπέτειες στη Θράκη και προσπάθησαν να καθαρίσουν από το πρώτο ημίχρονο. Το γκολ το πέτυχαν, αλλά το ματς δεν το καθάρισαν.

Μπορούσαν με παίκτη παραπάνω για το μισό δεύτερο ημίχρονο να το κάνουν, αλλά προτίμησαν τη συντήρηση με αποτέλεσμα να αγχωθούν στο τέλος. Η παρουσία του Ιμπαγάσα τους έδωσε προσωπικότητα και διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες. Ο Αργεντίνος έδειξε ότι ακόμη μπορεί πολλά. Παίκτης σαν κι αυτόν ακόμη και στα 37 του είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μίτσελ πρέπει να διαχειρισθεί τους απανωτούς αγώνες με τον καλύτερο τρόπο. Ετσι ώστε και όλοι να είναι ετοιμοπόλεμοι και με το μικρότερο δυνατό βαθμό κόπωσης.

Το rotation λειτουργεί καλά και το μυαλό είναι πια στα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τυπικά είναι στα ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο και αυτά που ακολουθούν για το πρωτάθλημα, αλλά η ευρωπαϊκή πρόκληση είναι κάτι το διαφορετικό. Ο Ισπανός τεχνικός νιώθει ικανοποιημένος από την διαρκή άνοδο του Ολαϊτάν. Ο Νιγηριανός σκοράρει, δίνει ασίστ και αποδεικνύεται ως τώρα σε μια από τις πιο value κινήσεις του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι.

O ΠΑΟΚ αποφάσισε επιτέλους να καθαρίσει ένα ματς από νωρίς. Η Βέροια δεν είχε καμία τύχη στην Τούμπα και ο Στέφενς έπειτα από καιρό είχε λόγο να είναι ικανοποιημένος. Οι αγώνες με τη Μπενφίκα πλησιάζουν και οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ανεβάσουν στροφές για αυτή την ευρωπαϊκή πρόκληση.

Στην άλλη πλευρά της πόλης, τα περιθώρια έχουν στενέψει. Μετά το απίστευτο στραπάτσο στη Βοιωτία ο Αρης χάνει και τις λίγες ελπίδες που του είχαν απομείνει. Δρόμο έχουμε ακόμη ως το φινάλε. Η ψυχολογία του όμως είναι κάτω από το μηδέν. Ειδικά τώρα μετά την απίστευτη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο ποιος έχει το κουράγιο να παλέψει; Ο Αρης έχει βρει κάθε πιθανό τρόπο για να... χάνει. Αξιος της μοίρας του... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: