Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ...!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για τα 40... αξέχαστα, για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, λεπτά όπου πανηγύρισαν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά έξι γκολ!!!
Ήταν μία ημέρα με στατιστικό απρόοπτο, αφού τόσα γκολ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αποκλείεται να έχει πανηγυρίσει κανένας οπαδός στον πλανήτη.
Τα πάντα ξεκίνησαν στις 16.45 και ολοκληρώθηκαν στις 17.25. Σε σαράντα λεπτά, πανηγυρίστηκαν έξι γκολ από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τρία στη Λειβαδιά και τρία στη Τούμπα.
Το ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ μέσα σε διάστημα 12 λεπτών σε κάνει να αναρωτιέσαι. «Μα ποιος είσαι ρε πο@στη; Ο Λεβαδειακός»; Φέτος, δεν ξανάγινε ποτέ κάτι ανάλογο με τον ΠΑΟΚ να γράφει ουσιαστικά εννέα γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια. Και το ερώτημα είναι, τι άλλαξε;
Το είπε και ο Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου πως η παρουσία του διδύμου Μαντούρο - Κάτσε έχει βοηθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Και εγώ λέω πως βοηθά και σε μία άλλη, βλέποντας τον Τζιόλη να μπαίνει σε ένα παιχνίδι που είναι 4-1 και να τρέχει σαν σκυλί. Αντιδρά καλά στον ανταγωνισμό που αυτομάτως δημιουργείται.
Από την άλλη βέβαια, τα εννέα γκολ ήρθαν απέναντι σε μία ομάδα που παίζει μία κατηγορία κάτω και μία που έχει αλλάξει δεν ξέρω πόσους προπονητές και καταφέρνει να τρώει στη πλάτη της 50άρα μπαλιά στο 20΄΄ δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.
Ο Κάτσε με τον Μαντούρο όντως προωθούν πιο γρήγορα το παιχνίδι και πιέζουν πιο ψηλά, αλλά δεν είναι το μόνο που έχει αλλάξει. Οι φορ σκοράρουν για παράδειγμα. Το έβαλε ο Κλάους την Τετάρτη, το έβαλε και ο Σάλπι τώρα.
Το γκολ που βάζει σήμερα ο Μαντούρο, είναι από αυτά που σπάνια βγαίνουν στον ΠΑΟΚ. Από παίκτη πίσω ζώνης, με σουτ έξω από την περιοχή. Καλό δείγμα και αυτό, απλά χρειαζόμαστε περισσότερη συνέπεια εκτέλεσης και από εκεί.
Το ότι η ομάδα κάθεται μετά το 3-0 είναι κάτι που ασυναίσθητα συμβαίνει. Όταν γνωρίζεις πως έχεις σημαντικό παιχνίδι την Πέμπτη, οι ρυθμοί πέφτουν. Όταν μάλιστα η Βέροια μείωσε, βρήκε ο ΠΑΟΚ τον τρόπο να της κόψει τον αέρα αμέσως μετά.
Στα πρόσωπα, δύο είναι που θέλω να σταθώ ακόμη. Το γεγονός πως ο Σπυρόπουλος έχει βρει ρυθμό, είναι πολύ σημαντικό γιατί και αξιόπιστη λύση είναι και μοιράζεται παιχνίδια με τον Λίνο που στα 37 του δεν θα μπορούσε να τραβήξει το περυσινό λούκι.
Το άλλο, είναι ο Ολίσε, ο οποίος πάλι σκοράρει σε παιχνίδι που ξεκινά βασικός - όπως με την Καλλονή - βρίσκει δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και δείχνει πως αρχίζει και βοηθά την ομάδα.
Αν ο Ολίσε θεωρεί πως πρέπει να ξεκινά αυτός αντί του Στοχ, δεν έχω και πολλά επιχειρήματα να πω πως έχει άδικο ή πως είναι τρελός.
Τέλος, ο Σκόνδρας έπαιξε στόπερ γιατί ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη αλλά θα μπορούσε να παίξει και ο Μαντούρο που την κράτησε μια χαρά τη θέση αφού βγήκε ο Κατσουράνης των τριών ασίστ σήμερα.
Το ότι έπαιξε ο Σκόνδρας τη θέση, έχει να κάνει με την Βέροια και τους κοντούς μεσοεπιθετικούς που έχει. Χωρίς καθαρό φορ και με τους Καλτσά, Μπεν και Μπαρκάν να είναι μπροστά, ο Σκόνδρας ήταν ο καταλληλότερος.
ΥΓ Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη θύρα 4, είχαν μία διαμαρτυρία σήμερα και μπήκαν στο γήπεδο στο 15΄, έχοντας βέβαια χάσει τρία γκολ.
Το θέμα της διαμαρτυρίας τους είναι σοβαρό και γνωρίζω παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης πλέον με αυτή την τακτική των αρχών να επιβάλλουν σε όσους εκκρεμούν δίκες την παρουσία τους στο τμήμα σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ.
Φανταστείτε, πως σε όλα αυτά τα αθλήματα, ο ΠΑΟΚ έπαιζε και Ευρώπη, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούν να βρούνε μία δουλειά για να ζήσουν.
Μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν καταδικαστεί - πάνω από 200 - και που δεν μπορούνε να βρούνε δουλειά που να βολεύει στα ωράρια.
Μία ακόμη απάνθρωπη, ηλίθια και προκλητική στάση των αρχών απέναντι σε πολίτες.
Ξέρω, θα πεταχτούν διάφοροι και θα γράψουν τη βλακεία τους και τους προτείνω απλά πρώτα να γνωρίσουν ένα παιδί που βγάζει ένα τέτοιο λούκι και μετά να το ανοίξουν.  
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: