Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μαυρίας: «Μόνο για τον Παναθηναϊκό»

Αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να γίνει βασικός στη Σάντερλαντ παρουσιάστηκε ο Χάρης Μαυρίας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Μόνο για τον ΠΑΟ θα επέστρεφα», τόνισε ο νεαρός χαφ.

Μαυρίας: «Μόνο για τον Παναθηναϊκό»
Συνέχεια στο χθεσινό γκολ που πέτυχε στη νίκη (1-0) της Σάντερλαντ επί της Κιντεμνίστερ θέλει να δώσει ο Χάρης Μαυρίας, όπως δήλωσε ο διεθνής χαφ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Στόχος μου είναι να πάρω χρόνο συμμετοχής και το καλύτερο θα ήταν αυτό να γίνει με τη Σάντερλαντ», τόνισε ο 20χρονος μέσος που φέτος δεν έχει πολλές συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του βρετανικού συλλόγου.

«Μόνο για τον Παναθηναϊκό», η απάντησή του στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά για να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Μαυρίας στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για το χθεσινό ματς της Σάντερλαντ με Κιντεμνίστερ, κόντρα στην οποία πέτυχε το πρώτο του γκολ επί βρετανικού εδάφους:

«Είχα πολύ καιρό να παίξω και χάρηκα που πέτυχα το γκολ, με το οποίο η ομάδα μου προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Όταν δεν είμαι στην αποστολή της πρώτης ομάδας, παίζω με τις ρεζέρβες και έχω αγωνιστικό ρυθμό. Το παιχνίδι δεν ήταν πολύ δύσκολο, αφού ο αντίπαλός μας ήταν από την Κόνφερενς. Με βοηθάει αυτό το γκολ για τη συνέχεια».

Για το αν ήξερε πως θα αγωνιστεί:

«Είχαμε παίξει την Τετάρτη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι περισσότεροι είχαν 120 λεπτά συμμετοχής και μας είχε πει ο προπονητής πως θα παίξουμε».

Για τη μέχρι στιγμής παρουσία του στις «μαυρόγατες»:

«Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα. Δεν φταίει ο προπονητής. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αφού η ομάδα είναι χαμηλά στη βαθμολογία και έχει ως στόχο την παραμονή. Εγώ, από την πλευρά μου, προσπαθώ και όταν μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να αποδεικνύω την αξία μου. Κάθε παίκτης επηρεάζεται από την αλλαγή προπονητή που υπάρχει σε έναν πάγκο».

Για το πώς βλέπει το αγγλικό πρωτάθλημα

«Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα άλλα. Ο ρυθμός είναι δυνατός και χρειάζεται δουλειά και προσήλωση για να καταφέρεις να παραμείνει στην Premier League. Έχει μεγάλη διαφορά η νοοτροπία και η οργάνωση σε σχέση με την Ελλάδα. Όλοι εδώ ζουν για το ποδόσφαιρο. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βλέπουν σπουδαίο θέαμα. Όταν είσαι φιλοξενούμενος σου συμπεριφέρονται άψογα σε οποιαδήποτε έδρα και αν πηγαίνεις».

Για το αν βελτίωσε τις αδυναμίες του:

«Σίγουρα είχα αδυναμίες, αφού προερχόμουν και από τραυματισμό. Δούλεψα αρκετά και συνεχίζω να το κάνω, ώστε να μπορέσω να βελτιωθώ μέσα από την προπόνηση. Το καλύτερο είναι να παίρνεις εμπειρίες από τους αγώνες. Είναι πολλά τα πράγματα που θέλω να βελτιώσω, όπως να βρίσκομαι περισσότερο στην περιοχή, να κάνω καλύτερες κεφαλιές, να βελτιωθώ στα στημένα, να σουτάρω καλύτερα έξω από την μεγάλη περιοχή».

Για το μέλλον του:

«Δεν ξέρω κάτι αυτή τη στιγμή. Αν μέχρι το καλοκαίρι δεν παίζω, μπορεί να πάω δανεικός ή να πάρω μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν τώρα. Στόχος μου είναι να πάρω χρόνο συμμετοχής και το καλύτερο θα ήταν αυτό να γίνει με τη Σάντερλαντ».

Για το κρίσιμο ματς της Εθνικής Ελπίδων με την Τουρκία:

«Μακάρι να βρίσκομαι στην αποστολή, επειδή είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και σε τέτοια παιχνίδι θέλει να παίζει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Από τη στιγμή που θέλουμε να προκριθούμε, πρέπει να την κερδίσουμε οπωσδήποτε».

Για το αν έρχεται σε επαφή με Έλληνες που βρίσκονται στην Αγγλία:

«Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες εδώ και είναι ωραίο να ακούς να μιλούν ελληνικά στο δρόμο. Δεν έχω συναντήσει πολλούς στον δρόμο, περισσότερο σε μαγαζιά που δουλεύουν».

Για την καθημερινότητά του στην Αγγλία:

«Με τον Καραγκούνη δεν μιλάμε συχνά και τον Βέλλιο τον βλέπω στις αποστολές της Ελπίδων και πρόσφατα όταν ήρθαν αντιμέτωπες οι ομάδες μας».

Για το αν του λείπει η Ελλάδα:

«Αυτή τη στιγμή έχω αποφασίσει να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο εξωτερικό, περισσότερο στην Αγγλία, ένα πρωτάθλημα που μου αρέσει περισσότερο».

Για το πώς βλέπει τον φετινό Παναθηναϊκού του Αναστασίου:

«Είναι νέα ομάδα, όμως έχει αποδείξει πως είναι πολύ καλά δουλεμένη και είναι μία οικογένεια. Πιστεύω ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να βγει στην Ευρώπη και να παίξει στο Europa League. Είναι μία ομάδα που έχει δυνατότητες και είναι θετικό το γεγονός πως στηρίζεται στα παιδιά των ακαδημιών».

Για το αν επέστρεφε στην Ελλάδα, ποια ομάδα θα επέλεγε:

«Μόνο για τον Παναθηναϊκό».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστής που βασίζονται οι ελληνικές ομάδες:

«Τα παιδιά έχουν αποδείξει πως αξίζουν να έχουν μία θέση στις ενδεκάδων των ελληνικών συλλόγων. Μακάρι - ακόμα και αν αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα – οι ομάδες να συνεχίζουν να στηρίζονται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: