Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πολατιάν στο Metropolis: «Έχει συμβεί ξανά ανάλογη περίπτωση με τον Αγκάνθο»

Ο παλαίμαχος διαιτητής και πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη Λάζαρος Πολατιάν φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για τις αμφισβητούμενες φάσεις του χθεσινού αγώνα στην Λιβαδειά, όπως και για φημολογούμενη συνομιλία του διαιτητή Ιωαννίδη με τον Σούλη Παπαδόπουλου για τον Αγκάνθο.

Αναλυτικά:

Για τις χθεσινές φάσεις και τα παράπονα των ανθρώπων του Άρη: «Φοβερά παράπονα δεν μπορώ να πω πως μπορεί να έχει η ομάδα, θεωρώ απλά ότι έγιναν λάθη. Όταν λέμε ότι η διαιτησία διαμορφώνει ένα αποτέλεσμα, πάει να πει πως ακυρώνεται ένα γκολ, μπαίνει ένα γκολ υπό αμφισβήτηση κλπ. Στο χθεσινό παιχνίδι δόθηκε ένα λάθος κόρνερ, όπως δεν δόθηκαν κάποιες κάρτες, αλλά μετά από κόρνερ υπήρξε μια ολιγωρία στην άμυνα του Αρη και έτσι ήρθε το γκολ. Για παράδειγμα όταν δίνεται ένα πλάγιο λανθασμένα και μπαίνει γκολ, αυτό δεν διαμορφώνει αποτέλεσμα, διότι προηγείται φάση. Στο χθεσινό παιχνίδι έγιναν λάθη, εις βάρος του Άρη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κρίθηκε το αποτέλεσμα».

Για την φημολογούμενη συμβουλή του Ιωαννίδη στον Παπαδόπουλο για αλλαγή του Αγκάνθο:«Εάν το είπε ο διαιτητής, πάει να πει πως ο Αγκάνθο τους δημιουργούσε προβλήματα. Στην ουσία με αυτή την κίνηση ο διαιτητής προφύλαξε τον Αγκάνθο, διότι αν συνέχιζε ίσως να είχε αποβληθεί. Και παλαιότερα υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις, δεν είναι απειλή, είναι μια μορφή προειδοποίησης με τον λόγο, γιατί αν ήθελε ο διαιτητής να τον καθαρίσει, θα τον έβγαζε κόκκινη. Και σε μένα είχε τύχει, στο περσινό παιχνίδι με τα Γιάννενα, μου είχε πει ο Σπάθας, τι κάνει αυτός; Θα τον πετάξω έξω αν συνεχίσει έτσι. Στην συνέχεια δεν βγήκε αλλαγή αλλά του μιλήσαμε και του εξηγήσαμε πως θα πρέπει να ηρεμήσει».

Στην συνέχεια τόνισε για τον Ισπανό επιθετικό:«Το περιβραχιόνιο του αρχηγού το δίνει για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, γιατί έχει καλές σχέσεις με τους παίκτες όπως και για άλλους λόγους. Ο Αγκάνθο δεν ξέρω γιατί έχει αυτή την θέση, είναι λίγο επιρρεπείς, είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει. Μπορεί σε κάποιο σημείο του αγώνα να αντιδράσει και να φάει ακόμα και κόκκινη κάρτα. Δεν μπορείς λοιπόν να κατηγορήσεις τον προπονητή σε αυτή την περίπτωση, γιατί τον έβαλε μέσα να παίξει».

Τέλος ανέφερε: «Τα όποια λάθη έχουν γίνει μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ψυχολογία της ομάδας. Έγιναν λάθη στο χθεσινό ματς, αλλά αυτό όπως είπα δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο διαπίστωσα έναν πανικό στις τάξεις των παικτών, κυρίως από τις ανατροπές που έγιναν στο παιχνίδι».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: