Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Κορυφαίος σύλλογος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός»

Γεννημένος νικητής είναι ο Ολυμπιακός σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Σιγάλας στο ΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας πως το μεγάλο αβαντάζ των ερυθρόλευκων είναι -πέρα απ’ τον Βασίλη Σπανούλη- το δέσιμο ως ομάδα.

«Κορυφαίος σύλλογος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός»

Ο «Ράμπο» μίλησε για την διαχρονική πορεία του ελληνικού μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, τονίζοντας τι πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι» για να συνεχίσουν σ’ αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σιγάλας στην εκπομπή των Σωτήρη Ταμπάκου και Παναγιώτη Σγαρδέλη:
Για την πορεία του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρώπη: «Νομίζω πως το ελληνικό μπάσκετ είναι πολλά χρόνια ψηλά. Απ’ τα 90s έχουν βάλει τη σφραγίδα τους. Χθες ήταν η επισφράγιση ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τα παρατάνε ποτέ, είναι γεννημένοι νικητές. Πρόκειται για ομάδα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη. Τα τελευταία χρόνια είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ευρώπη».

Για το ότι ο Ολυμπιακός πήγε στο Final-4 ως αουτσάιντερ: «Τα αουτσάιντερ δημιουργούνται απ’ τα νούμερα. Στο μπάσκετ δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Πάντα κερδίζει ο καλύτερος. Δεν υπάρχει ούτε “κατενάτσιο”, ούτε σκοπιμότητες, είναι πολύ δύσκολο. Δεν έχεις τον χρόνο να δημιουργήσεις καταστάσεις για σκοπιμότητα. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει μέσα απ’ την πορεία του όλη τη χρονιά ότι παίρνει αποτελέσματα επειδή είναι ομάδα.

Χωρίς τον Βασίλη οι υπόλοιποι κράτησαν την ομάδα μέσα στο παιχνίδι. Ήταν θέμα χρόνου να αναλάβει ο Βασίλης. Είναι γεννημένος για τέτοια παιχνίδια, δεν ήταν τυχαίο. Ακόμα μια φορά όμως δεν υπήρχε αντίδραση απ’ την ΤΣΣΚΑ. Είναι μια μεγάλη ομάδα που δεν είχε πλάνο, όμως, για να μη ξαναζήσει τα ίδια».

Για το αν η ΤΣΣΚΑ «κολλάει» απέναντι στον Ολυμπιακό: «Δεν είναι αυτό το θέμα. Όταν έχεις προβάδισμα 9 πόντων, πριν το τέλος του ματς, υπάρχουν λύσεις που πρέπει να δώσεις. Δεν τις έδωσε, όμως, τη στιγμή που έπρεπε. Στο τέλος έπρεπε να υπάρχει στρατηγική. Δεν υπήρχε για στην ΤΣΣΚΑ και το παιχνίδι χάθηκε. Η πιο απλή λύση σε εκείνο το σημείο είναι να στείλεις τον αντίπαλο στις βολές. Δεν έπαιξε με φάουλ και με αντίπαλο τον Σπανούλη δεν ήταν δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι.Ο Ολυμπιακός αντιδράει, όπως σε όλη τη χρονιά, το εκμεταλλεύτηκε και κέρδισε. Το χει ξανακάνει, δεν είναι τυχαίο,. Έχει το γονίδιο του νικητή και ξέρει πώς να νικήσει».

Για το αν επηρέασε θετικά η ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο: «Δεν θα έλεγα πως επηρέασε η ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό. Κάποια γεγονότα σε αναγκάζουν να αντιδράσεις. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δεν αντιδράει με πανικό. Γι’ αυτό έχει ισορροπία. Κάτι τέτοιο έγινε και στην αρχή της χρονιάς. Είχε τον κορμό, βρήκε την καλή διαχείριση. Με την εξαιρετική δουλειά του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του τεχνικού τιμ. Όσο καιρό παίζουν μαζί, δημιουργούν καλύτερες καταστάσεις».

Για τον τελικό: «Βασικό όπλο του Ολυμπιακού είναι η άμυνα. Η Ρεάλ δημιουργεί καταστάσεις με ελεύθερα σουτ. Η Φενέρ δεν το εκμεταλλεύτηκε. Το στιλ των ομάδων είναι το ίδιο, απλά η Ρεάλ έχει ψηλά κορμιά στην ρακέτα, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Χθες πήρε τα ριμπάουντ και έκανε το παιχνίδι του. Το ίδιο θα γίνει και αύριο. Αν δώσεις επιθέσεις στην Ρεάλ, έχει πολλές προσωπικότητες, που θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Με την απόδοση των δύο ομάδων δεν υπάρχουν προγνωστικά. Όλα μπορεί να συμβούν. Επειδή όμως παίζει στην έδρα της και κυνηγάει πολλά χρόνια τον τίτλο, ίσως δώσουμε 1% παραπάνω στην Ρεάλ, όμως δεν μπορείς να υποτιμήσεις τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ. Παίζεις; Θα νικήσεις. Δεν μετράνε οι ταμπέλες και τα χρήματα. Αυτό είναι το ενδιαφέρον του αθλήματος».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Βασίλης είναι αυτό ακριβώς. Έκανε καλά τη δουλειά του. Δεν του πήγε το παιχνίδι στην αρχή, αλλά θα σήμαινε κάτι αν τον έπαιρνε από κάτω και δεν γινόταν καν προσπάθεια για ανατροπή. Αυτή είναι η δουλειά του. Αυτό τον βάζει στους κορυφαίους γκαρντ των τελευταίων χρόνων. Το άθλημα δεν είναι ατομικό. Το αβαντάζ είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα. Ο Βασίλης δεν κάνει το παραπάνω απ’ αυτό που πρέπει σ’ αυτόν τον Ολυμπιακό γι’ αυτό οι υπόλοιποι έχουν τον ρόλο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: