Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Τεόντοσιτς: Ο loser των Final 4!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού κι ο Μίλος Τεόντοσιτς έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι… ξανά! Αλήθεια, θα σηκώσει Ευρωλίγκα ο Σέρβος PG;
Το 2007 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Μίλος Τεόντοσιτς ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης. Οι μπασκετικές του ικανότητες ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν. Ο Σέρβος έχει το μπάσκετ μέσα του, ωστόσο έχει φτάσει 28 ετών (σ.σ. γεννημένος στις 19 Μαρτίου του 1987) κι ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.
Ο Βασίλης Σπανούλης του στέρησε ξανά την ευκαιρία να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μίλος φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι από Final 4 και το gazzetta.gr κάνει ένα flashback στις… αποτυχίες του Τεόντοσιτς.
Σημείωση: Ποτέ δεν ευθύνεται ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ παίκτης για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν καταφέρνει να πετύχει τους στόχους της. Το κείμενο είναι μία καταγραφή των γεγονώτων, με τον Μίλος να πηγαίνει στα F4 και να χάνει!
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Η πρώτη συμμετοχή του Σέρβου PG σε Final 4 χρονολογείται το 2009, όταν ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη επιστροφή και κατάφερε να βρεθεί στο Βερολίνο. Έχασε, όμως, από τον Παναθηναϊκό κι εν τέλει τερμάτισε στην 3η θέση, αφού στον μικρό τελικό ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα…



Από τους «μπλαουγκράνα» έχασε και την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε στο Παρίσι, ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε πάρει το βραβείο του MVP κι όλα έμοιαζαν… ιδανικά. Ωστόσο, η παρέα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε άλλη άποψη κι ο Σέρβος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει.



Η ΤΣΣΚΑ ΚΙ Ο «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ» ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Το 2011 μπήκε ένα τέλος στην πορεία του Τεόντοσιτς στο Λιμάνι. Τότε άλλαξαν πολλά στον Ολυμπιακό κι ο Μίλος πήρε το αεροπλάνο με προορισμό τη Μόσχα. Στόχος του δεν ήταν άλλος από το να φτάσει -επιτέλους- στην κορυφή. Κι είχε την ευκαιρία να το κάνει κόντρα στην πρώην ομάδα του! Στην Πόλη, όμως, ο Σέρβος έζησε τον χειρότερο του εφιάλτη, όταν είδε τον Γιώργο Πρίντεζη να στέλνει στον Ολυμπιακό στον… 7ο ουρανό!



 
Το 2013, στο Λονδίνο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τους «ερυθρόλευκους». Ήταν ξανά το φαβορί, είχε πλέον τον Ετόρε Μεσίνα στον πάγκο της κι ο Μίλος ήθελε να στείλει την ομάδα του στον τελικό. Και πάλι, όμως, εκείνοι που χαμογέλασαν στο φινάλε ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού! Ακόμα ένα πλήγμα για τον Τεόντοσιτς…



Ο Σέρβος δεν το έβαλε κάτω. Παρέμεινε στην «Αρκούδα» και το 2014 βρέθηκε ξανά στο Final 4! Η διαφορά ήταν πως στο Μιλάνο δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός, συνεπώς υπήρχε μία καλή ευκαιρία να ξεπεραστούν οι… εφιάλτες και να πετύχει ο Μίλος -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- αυτο που ψάχνει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν εκ νέου το ίδιο, με τον Ταϊρίς Ράις να… εκτελεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!



Και κάπως έτσι φτάσαμε στον ημιτελικό της Μαδρίτης. ΤΣΣΚΑ vs. Ολυμπιακός, με τους Ρώσους να είναι ΞΑΝΑ το φαβορί! Ο Μίλος δεν κάνει καλό ματς, ωστόσο βλέπει την ομάδα του να έχει το προβάδισμα και πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως ήρθε η ώρα για την «Αρκούδα» να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα της. Ο Σπανούλης, όμως, είχε άλλη άποψη. Έβαλε 11 πόντους στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έχασαν ξανά κι ο Τεόντοσιτς πήγε στ’ αποδυτήρια έχοντας γνωρίσει ακόμα μία ήττα σε Final 4!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: