Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο Κάιλ Χάινς στο gazzetta.gr!

O πρώην “ερυθρόλευκος”, Κάϊλ Χάϊνς, δηλώνει στο gazzetta.gr ότι «η ΤΣΣΚΑ εκτέλεσε σωστά το πλάνο της, απλά στα τελευταία 3,5 λεπτά “αφηνίασε” ο Σπανούλης!» Το απερίγραπτο συναίσθημα της ήττας και η τύχη που δεν χρειάζεται ο Ολυμπιακός.
Είχαν περάσει περίπου 20 λεπτά μετά το τέλος του τελικού, όταν είδαμε τον 28χρονο Αμερικανό σέντερ-“τσέπης”, να βγαίνει απογοητευμένος από τα αποδυτήρια του “Barclaycard Center”. Λίγο πριν χαιρετήσει και συγχαρεί κάποιους από τους θριαμβευτές του ημιτελικού, του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που του προκάλεσε ο δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός από τελικό Final 4.
Όσο δύσκολο κι αν είναι, αυτή τη στιγμή, μπορείς να εξηγήσεις τι συνέβη;
«Το πλάνο πήγαινε όπως το είχαμε σχεδιάσει! Είχαμε σταματήσει τον Σπανούλη και μετά τα μέσα της 4ης περιόδου, αρχίσαμε να ξεφεύγοντας από τον Ολυμπιακό, αγγίζοντας την διψήφια διαφορά πόντων! Εκεί συνέβη αυτό που δεν θέλαμε και αυτό για το οποίο είχαμε πετύχει για σχεδόν 36-37 λεπτά! Έβαλε το πρώτο του σουτ στον αιφνιδιασμό, βρήκε αυτοπεποίθηση και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ανατράπηκε όλο το σκηνικό! Τους έβγαινε η μία φάση, μετά την άλλη! Καλάθι στην επίθεση, καλή άμυνα και μετά λέϊ-απ στον αιφνιδιασμό! Άλλαξε την ψυχολογία τους και σχεδόν αμέσως, χάσαμε το πλεονέκτημα για το οποίο είχαμε μοχθήσει σε όλο το ματς...»
Το έχεις ξαναδεί αυτό το έργο, έτσι δεν είναι;
«Ναι αλλά από διαφορετική σκοπιά!»
Πως είναι απ’ αυτή τη σκοπιά;
«Πονάει πολύ (σ.σ.: είναι εμφανώς δακρυσμένος) να είσαι από την άλλη πλευρά και διπλά, ειδικότερα όταν χάνεις στον ημιτελικό για δεύτερη συνεχή χρονιά με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο! Είναι πολύ δύσκολο να το καταπιείς!»
Ξέρεις καλά τον Σπανούλη, γιατί έπαιξες δύο χρόνια μαζί του και στέφθηκες ισάριθμες φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Περίμενες ότι μπορεί να κάνει τέτοια ολική επαναφορά, ενώ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, είχε 0/11 σουτ;
«Γι’ αυτό είναι ένας από τους κορυφαίους σ’ αυτό που κάνει και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της Ευρώπης! Ό,τι και να συμβαίνει, όσα σουτ και να έχει χάσει, όσο πίσω στο σκορ και να βρίσκεται η ομάδα του, εκείνος δεν σταματά να μάχεται και αρνείται να παραδοθεί! Για μία ακόμη φορά, απέδειξε ποιος είναι!»
Πόσο μεγάλη είναι η ήττα της ΤΣΣΚΑ;
«Τεράστια! Προετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια και το να βλέπεις τους κόπους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά, είναι απερίγραπτο συναίσθημα. Στ’ αποδυτήρια κοιταζόμαστε όλοι και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι χάσαμε πάλι! Είμαστε σίγουροι ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και γ’ αυτό η απογοήτευση είναι ακόμη μεγαλύτερη!»
Φαίνεσαι πολύ συντετριμμένος...
«Γιατί δεν μ’ αρέσει να χάνω φίλε! Σιχαίνομαι αυτό το συναίσθημα!»
Θέλεις να ευχηθείς καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό;
«Δεν χρειάζεται! Έχει και την τύχη με το μέρος του!»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: