Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σφαιρόπουλος: «Ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τα φαβορί»

Ο Ολυμπιακός έχει τον… τρόπο του απέναντι στα φαβορί, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που παραχώρησε ευχαρίστως τον τίτλο αυτό στη Ρεάλ. Η πλάκα του στον Λάσο για την άμυνα στον Σπανούλη.

Σφαιρόπουλος: «Ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τα φαβορί»
Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να νικήσει κάθε φαβορί, αρκεί να είναι προσηλωμένος στο πλάνο και πνευματικά έτοιμος, δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» παραχώρησε τον τίτλο του φαβορί στη Ρεάλ και δεν δίστασε να κάνει πλάκα στον Πάμπλο Λάσο για την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δώσουμε τον τρίτο μας τελικό την τελευταία τετραετία. Είμαστε περήφανοι που φτάνουμε πέντε φορές στην τελευταία επταετία στο Final Four. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο. Αντιμετωπίζουμε το υπέρτατο φαβορί για τον τίτλο, τη Ρεάλ, την οποία σεβόμαστε πολύ. Είναι μια μεγάλη ομάδα ιστορικά και το έχει αποδείξει σε όλες τις διοργανώσεις. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα χτίστηκε για να πάρει τον τίτλο, παίζει στην έδρα της και στην πόλη της. Όμως εμείς ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες φαβορί, όπως αποδείχτηκε όχι μόνο στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία, πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Σχετικά με το πλούσιο ρόστερ της Ρεάλ και την αντιμετώπισή του, είπε: «Η Ρεάλ έχει πολλή ποιότητα, με 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Δεν μπορείς να εστιάσεις σε έναν παίκτη, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όλη την ομάδα. Η Ρεάλ παίζει καλά για χρόνια, με τον ίδιο κορμό, τον ίδιο προπονητή και φέτος έχει κάποιες προσθήκες που την κάνουν πιο σκληρή».

Όταν ο Πάμπλο Λάσο ρωτήθηκε για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Σπανούλη, ο προπονητής του Ολυμπιακού παρενέβη και είπε πως «… κάποτε κάποιος είχε πει για τον Γκάλη πως είναι καλύτερο να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια».

Σε ό,τι αφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, ό,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι, για να ελέγξουμε το ματς. Έτσι μόνο θα έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Στον ημιτελικό ήταν πολύ σημαντικό ότι παρότι δεν είχαμε τόσο καλό ματς επιθετικά, η άμυνά μας ήταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε 3-4 φορές, αλλά στο τέλος βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και η ψυχολογία ήρθε στο μέρος μας. Πρέπει να εστιάσουμε στο σχέδιό μας, λοιπόν, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν περιμέναμε μέχρι τον τελικό για να αλλάξουμε τρόπο».

Αναφορικά με το τι έχει αλλάξει στην ομάδα του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είπε: «Εμείς έχουμε αρκετά διαφορετική ομάδα, έχουμε έναν κορμό παικτών μεν, αλλά προσπαθούμε να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ. Σίγουρα ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Τα μεγάλα ματς κρίνονται από μικρές λεπτομέρειες κι αν θέλουμε να νικήσουμε πρέπει να εστιάσουμε σε κάθε πτυχή του ματς».

Σε ερώτηση για το ένα στοιχείο που θα ξεχώριζε ως πιο σημαντικό για την έκβαση του τελικού, απάντησε: «Δεν μπορείς να εστιάσεις σε ένα πράγμα σε έναν τελικό. Πρέπει να είσαι έτοιμος τακτικά και πνευματικά. Η πνευματική προετοιμασία έχει σημασία, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε και το πλάνο μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Σχετικά με το αν η καταπόνηση του Ολυμπιακού από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό θα παίξει ρόλο, δήλωσε: «Όταν παίζεις τελικό, δεν υπάρχει κούραση και όταν είσαι στον τελικό δεν νιώθεις πόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: