Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Διπλό η Έβερτον, πιο κοντά στην Ευρώπη η Γουέστ Χαμ!!

Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, η Έβερτον έφυγε με το διπλό από την έδρα της Γουέστ Χαμ (2-1), όμως τα «σφυριά» διατηρούν το προβάδισμα για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου μέσω του Fair Play!
Τα «ζαχαρωτά» που επίσης μάχονταν για το ευρωπαϊκό εισιτήριο υπέπεσαν σε σκληρά μαρκαρίσματα, άρα και περισσότερες κάρτες, με αποτέλεσμα να βλέπουν το όνειρο της «κολλητής» εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ να απομακρύνεται.
Μέτριο το παιχνίδι από άποψη θεάματος, η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε στο 62’ με τον Ντάουνινγκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα- στο 68’- με το σουτ του Όσμαν και πήραν τη νίκη με το γκολ του Λουκάκου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Το ματς
Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Η έλλειψη ουσιαστικού κινήτρου βλέπετε… Γουέστ Χαμ και Έβερτον είχαν από μία καλή στιγμή όλη κι όλη και τέλος… Η μεγαλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου ανήκε στα «ζαχαρωτά». Στο 30’ ο Λένον είδε τον Λουκάκου, του έδωσε την μπάλα όμως ο Βέλγος από πλεονεκτική θέση δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την ψηλά από την εστία του Άντριαν.
Η απάντηση στις ευκαιρίες από τα «σφυριά» ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Ντάουνινγκ ανάγκασε τον Τιμ Χάουαρντ να πέσει για να διώξει σωτήρια. Η φάση που σημάδεψε το πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 43’, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι σε χέρι του Κόουλμαν μέσα στην περιοχή, που δεν δόθηκε ποτέ. Κατά τ’ άλλα το ματς δεν είχε καλό ρυθμό. Πολλά λάθη από τις δύο ομάδες και σκληρά μαρκαρίσματα, που κόστισαν στην Έβερτον δύο κίτρινες κάρτες, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο λόγο στη Γουέστ Χαμ για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του Fair Play.
Σαφώς καλύτερα τα πράγματα στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες ήταν περισσότερο κινητικές και από τα πρώτα λεπτά προσέφεραν… δουλειά στους τερματοφύλακες. Η Γουέστ Χαμ πατούσε λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετά από μία- δυο καλές στιγμές, βρήκε τον τρόπο να πάρει προβάδισμα χάρη στο τέρμα του Ντάουνινγκ στο 62’.
Η χαρά της όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού η Έβερτον μάζεψε εγκαίρως τα… κομμάτια της και με σκόρερ τον Όσμαν, έξι λεπτά αργότερα, επανέφερε τις ισορροπίες στο ματς. Τα εναπομείναντα λεπτά δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν, με εξαίρεση ορισμένες σκληρές στιγμές που κόστισαν στα «ζαχαρωτά» κίτρινες κάρτες και απ’ ότι φαίνεται το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, τη στιγμή που ο Λουκάκου δεν συγχώρησε τον Αντριαν και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Έβερτον!
Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κρέσγουελ, Κόλινς (14’ Μπερκ), Ριντ, Σονγκ, Νομπλ, Κουγιατέ, Ντάουνινγκ, Κόουλ (70’ Νενέ), Βαλένσια
Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γκάλογουεϊ, Γιαγκέλκα, Στόουνς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Λένον (78’ ΜακΓκίντι), Μπάρκλεϊ (70’ Μιραλάς), Όσμαν, Λουκάκου
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: