Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Χρόνια πολλά, Ρικάρντο»!!

Τις ευχές τους στον Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής, έστειλαν ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλη η ασπρόμαυρη οικογένεια, μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Χρόνια πολλά, Ρικάρντο»!
Ο Ρικάρντο Κόστα γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1981 και παρότι ποδόσφαιρο ξεκίνησε να παίζει στις Ακαδημίες της Μποαβίστα, σύντομα το μεγάλο δίκτυο της Πόρτο τον έφερε στο Ντραγκάο.

Από το 2002 αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας των “Δράκων”, έχοντας κερδίσει 4 Πρωταθλήματα, 1 ΚύπελλοΟΥΕΦΑ κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ μαζί τους.

To 2007 πωλήθηκε στη Βόλφσμπουργκ, με την οποία κατέκτησε ακόμη ένα Πρωτάθλημα και τον Ιανουάριο του 2010 μετακόμισε στην Λιλ για 6 μήνες. Στη συνέχεια υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Βαλένθια, φτάνοντας στο σημείο να χριστεί και αρχηγός της.

Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στην αραβική Αλ Σαϊλίγια. Από το 2005 είναι διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας και μάλιστα είναι μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο οι μοναδικοί εν ενεργεία διεθνείς που έχουν συμμετάσχει σε τρία Μουντιάλ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: