Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αυτή αποφασίζει!!

Η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες έχοντας... φοβηθεί και από την «καταιγίδα» στο Σαουθάμπτον όπου οι «άγιοι» διέσυραν με έξι γκολ την Άστον Βίλα και η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο επικράτησε 2-0 της Χαλ στην 37η αγωνιστική, για να παραμείνει «αφεντικό» όσον αφορά την 6η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.  
Τα «σπιρούνια», πέτυχαν τα δύο γκολ της νίκης τους σε χρονικό διάστημα που η Χαλ έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, όμως το σύνολο του Στιβ Μπρους προδόθηκε για να υποστεί για την τρίτη διαδοχική ήττα και να ζορίσουν απίστευτα πλέον τα πράγματα.
Οι Λονδρέζοι αποφασίζουν για την 6η θέση που υπό προϋποθέσεις (σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου από την Άρσεναλ) δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ στο παιχνίδι παραμένει και το 5ο σκαλί, όπου βρίσκεται η Λίβερπουλ.
Οι «τίγρεις» αντίθετα, στην τελευταία αγωνιστική θα τα δώσουν όλα για όλα, έχοντας παραμείνει  στο -2 από τις θέσεις της σωτηρίας, με την διαφορά τερμάτων, όμως, από τις Σάντερλαντ και Νιούκαστλ να είναι τέτοια που καλύπτεται...
Το ματς:
Μπορεί η Χαλ να πετύχαινε το στόχο της στο παιχνίδι με την Τότεναμ, όμως ήταν... κατά το ήμισυ. Γιατί όπως δεν επέτρεπε στους Λονδρέζους να δημιουργήσουν καλές ευκαιρίες, έτσι έπρεπε και το σύνολο του Στιβ Μπρους να βρει τρόπο και να κάνει το απροσδόκητο. Την ώρα που οι «τίγρεις» άρχισαν να δείχνουν λίγη περισσότερη σιγουριά στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο, ο Γέλαβιτς είχε δοκάρι στο 20ο λεπτό, όμως την ίδια στιγμή, όσο οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν τα πάνω τους και είχαν σε απόλυτη ισορροπία το ματς, άφηναν διαδρόμους για να τρέξει ο Λαμέλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις καλών ευκαιριών για τα «σπιρούνια».
Κόντρα στην εικόνα που διαμορφώθηκε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τη Χαλ να δείχνει περίσσιο πάθος και όρεξη στον αγωνιστικό χώρο για να βάλει δύσκολα στην Τότεναμ, η ομάδα του Ποκετίνο κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ! Μόλις με το πρώτο σουτ στην εστία, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Νασέρ Τσαντλί που με ατομική ενέργεια έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Σαν να μην έφτανε αυτό για τις «τίγρεις», στο 61' ο Ντάνις Ρόους από ωραία ασίστ του Μέισον που τσίμπησε τη μπάλα για να του «σερβίρει», έκανε το 2-0 για την Τότεναμ και τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι κάπου εκεί... Η Χαλ, έπειτα και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θέλει ένα... θαύμα για να σωθεί, αλλά η διαφορά τερμάτων στην ισοβαθμία με τις Νιούκαστλ και Σάντερλαντ, της επιτρέπει να ελπίζει.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Φάζιο, Βερτόνχεν, Ρόους, Μέισον (79' Σταμπούλι), Μπενταλέμπ, Λαμέλα, Έρικσεν (58' Ντεμπελέ), Τσαντλί, Κέιν (90' Σολάδο)
Χαλ: Χάρπερ, Τσέστερ, Ντόουσον, ΜακΣέιν, Ελμοχαμαντί, Μέιλερ, Χάντλστοουν (71' Ρόμπερτσον), Κουίν, Μπρέιντι, Εντόι, Γέλαβιτς (62' Ερνάντες)
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: