Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας!! (preview)

Τα πάντα κινούνται γύρω από τον Στίβεν Τζέραρντ. Η 16η Μαΐου 2015, είναι αυτή στην οποία ο μεγάλος ηγέτης των «κόκκινων», θα παίξει για τελευταία φορά στο «Άνφιλντ». Στα... υπόλοιπα, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με την ομάδα του Ρότζερς να ψάχνει την εξασφάλιση της 5ης θέσης.  
Η σημαία της Λίβερπουλ, ο άνθρωπος τον οποίο η σύγχρονη γενιά θα θυμάται πάντα με την κόκκινη φανέλα άσχετα αν θα φορέσει και αυτή των Λ.Α. Γκάλαξι στο MLS, άσχετα απ' όσα μπορεί να κάνει τα επόμενα χρόνια και ανάλογα πότε θ' αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια, του, σήμερα αποχαιρετάει τον κόσμο της Λίβερπουλ.
Δεν είναι ένα «αντίο». Είναι περισσότερο ένα «εις το επανιδείν», αφού είναι δεδομένο ότι ο Στίβεν Τζέραρντ θα επιστρέψει στη Λίβερπουλ και το «Άνφιλντ». Κι αν δεν το κάνει από κάποιο πόστο στον σύλλογο έπειτα από χρόνια, θα το κάνει σαν οπαδός αυτού του συλλόγου, είτε από τα επίσημα, είτε από κάποια θέση στο Kop.
Στα... του παιχνιδιού, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έμεινε στο 1-1 πριν από μια εβδομάδα απέναντι στην Τσέλσι, στο τελευταίο ντέρμπι του «Stevie G», έχοντας δει μια μέρα νωρίτερα τις Τότεναμ και Σαουθάμπτον να χάνουν και συνεπώς, να της επιτρέπουν να διατηρεί ασφαλές προβάδισμα για την 5η θέση που οδηγεί στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.
Σε αυτό το ιδιαίτερο, σημερινό παιχνίδι, αντίπαλος της Λίβερπουλ, είναι η Κρίσταλ Πάλας. Με ελαχιστότατες ελπίδες για την πρώτη δεκάδα και με κακό σερί τεσσάρων αγώνων στους οποίους έχει μόνο ήττες, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου παίρνει ρόλο... κομπάρσου στο σημερινό πάρτι στο «Άνφιλντ», εκτός κι αν καταφέρει να το χαλάσει... Ο Τζέισον Πάντσεον, που σκόραρε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιστρέφει σήμερα στο αρχικό σχήμα των «αετών», ενώ ο Σούλαϊ Κάκαι από τις ακαδημίες της ομάδας, ίσως βρεθεί στον πάγκο.
Ο Στίβεν Τζέραρντ θα μπει στον αγωνιστικό χώρο υπό το χειρκρότημα οπαδών, συμπαικτών και αντιπάλων που θα σχηματίσουν το γνωστό διάδρομο της δόξας, όπως το έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή για την Τσέλσι. Ο Μαμαντού Σακό έχει προπονηθεί κανονικά τις τελευταίες μέρες, δεν είναι βέβαιο αν θα βρίσκεται στα πλάνα του Ρότζερς.
Πιθανές ενδεκάδες:
Λίβερπουλ (4-2-3-1): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν, Τζόνσον – Χέντερσον, Τζέραρντ – Λαλάνα, Κουτίνιο, Στέρλινγκ – Λάμπερτ
Κρίσταλ Πάλας (4-3-3): Χένεσι – Μαριάπα, Νταν, Ντελάνεϊ, Κέλι – Γέντινακ, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ – Ζαχά, Μπολάσι, Πάντσεον
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: