Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ντέρμπι... τρίτων!!

Με στόχο την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Άρσεναλ, στο παιχνίδι που ξεχωρίζει στην 37η αγωνιστική της Premier League.

Ντέρμπι... τρίτων!
Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο «Ολντ Τράφορντ» στην 37η αγωνιστική της Premier League, καθώς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ «κονταροχτυπιούνται» την Κυριακή, με στόχο την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Παράλληλα, οποιαδήποτε απώλεια των δύο θέλει να εκμεταλλευτεί η Σίτι, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σουόνσι και θέλει να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση.

Ενδιαφέρον και στην ουρά, καθώς Άστον Βίλα, Νιούκαστλ, Χαλ, Λέστερ και Σάντερλαντ να θέλουν να αποφύγουν το τελευταίο... εισιτήριο για την Championship, με τις δύο τελευταίας μάλιστα να παίζουν μεταξύ τους.

Κάποτε κοντραριζόντουσαν με στόχο το πρωτάθλημα. Τώρα παλεύουν για την τρίτη θέση. Όσο και αν αλλάζουν οι καιροί όμως, το ντέρμπι ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ δεν είναι ποτέ αδιάφορο.

Οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί ήδη δύο φορές τη φετινή σεζόν, με τους «κόκκινους διάβολους» να επικρατούν στο «Έμιρεϊτς» για το πρωτάθλημα, και τους «κανονιέρηδες» να απαντούν με νίκη-πρόκριση μέσα στο Μάντσεστερ για το Κύπελλο.

Αγωνιστικά, ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει πολλά προβλήματα καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κάρικ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σμόλινγκ, Σο, Ρούνεϊ, Ντι Μαρία και Φαν Πέρσι, με τους τρεις τελευταίους ωστόσο να αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά.

Από την πλευρά του, ο Βενγκέρ θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Ντεμπισί, Τσάμπερλεϊν και Γουέλμπεκ.

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την Σουόνσι, σε μια έδρα όπου μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στις τελευταίες τρεις επισκέψεις της. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη καθώς ο... φευγάτος Μανουέλ Πελεγκρίνι θέλει να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε απώλεια της Άρσεναλ (κυρίως) ή της Γιουνάιτεντ, ώστε η ομάδα του να κλείσει τουλάχιστον τη χρονιά δεύτερη.

Αναλυτικά η 37η αγωνιστική:

Σάββατο 16 Μαΐου

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα (14:45)
Μπέρνλι-Στόουκ (17:00)
ΚΠΡ-Νιούκαστλ (17:00)
Σάντερλαντ-Λέστερ (17:00)
Τότεναμ-Χαλ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Έβερτον (17:00)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή 17 Μαΐου

Σουόνσι-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα 18 Μαΐου

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη (38η) αγωνιστική:

Κυριακή 24 Μαΐου (17:00)

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ
Άστον Βίλα-Μπέρνλι
Τσέλσι-Σάντερλαντ
Κρίσταλ Πάλας-Σουόνσι
Έβερτον-Τότεναμ
Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λέστερ-ΚΠΡ
Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Λίβερπουλ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: