Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Φωτιά» στην ουρά της Bundesliga!

Με το πρωτάθλημα στη Μπουντεσλίγκα να έχει κριθεί προ πολλού, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη της παραμονής. Μόλις δύο «στροφές» πριν το φινάλε, έξι ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

«Φωτιά» στην ουρά της Bundesliga
Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να έχει κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα στη Γερμανία εδώ και καιρό, όμως το ενδιαφέρον στην 33η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα παραμένει αμείωτο, καθώς έξι ομάδες μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι πρωταθλητές, μάλιστα, αγωνίζονται απέναντι σε μια εξ αυτών, τη Φράιμπουργκ, εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 15η θέση με 31 βαθμούς, ισοβαθμώντας με Αννόβερο και Πάντερμπορν, που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το μεν Αννόβερο δοκιμάζεται στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, που μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς θέλει να παραμείνει στην 5η θέση που δίνει απ’ ευθείας έξοδο στους ομίλους του Europa League. Από την άλλη, η Πάντερμπορν φιλοξενείται από την 6η Σάλκε, που θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί πάνω από τις Ντόρτμουντ και Βέρντερ που την καταδιώκουν με φόντο το ευρωπαϊκό εισιτήριο, έστω και με προκριματικά.

Το τελευταίο της χαρτί για παραμονή παίζει η Στουτγκάρδη (τελευταία με30 βαθμούς) που υποδέχεται το Αμβούργο (12ο με 32 βαθμούς). Στα της ευρωπαϊκής εξόδου, Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ που φαίνεται να έχουν κλειδώσει τις θέσεις που οδηγούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζουν Ντόρτμουντ και Βέρντερ αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο 16/5 (16:30)
Σάλκε-Πάντερμπορν
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Κολωνία
Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη-Αμβούργο
Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο 23/5 (16:30)

Αμβούργο-Σάλκε
Αννόβερο-Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Κολωνία-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντζ
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Πάντερμπορν-Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ-Χέρτα Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: