Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι δύο μείον βαθμοί και το 73-38!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό η νίκη στο Καραϊσκάκη.

Οι δύο μείον βαθμοί και το 73-38!
** Να λοιπόν που όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός εάν θέλει του χρόνου να παίξει στην Ευρώπη, θα πρέπει να κερδίσει στο Καραϊσκάκη την ερχόμενη Κυριακή!

** Ρίξτε μία ματιά στη βαθμολογία: ήδη είναι δύο πόντους μπροστά του, τόσο ο ΠΑΣ, όσο κι η Ξάνθη στη μάχη για την Πέμπτη θέση. Και μάλιστα ο ΠΑΣ έχει κι ένα αγώνα λιγότερο, σήμερα με την ΑΕΚ. Κι αν κερδίσει ο ΠΑΣ, μετά θα χρειάζεται απλά μία νίκη μέσα στα Γιάννινα επί της ήδη υποβιβασμένης Κέρκυρας σε 14 ημέρες για να είναι 100% πάνω από τον Παναθηναϊκό…

** Διπλό στο Φάληρο, όμως; Από πότε έχει να κάνει διπλό στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός; Νομίζω πως στα εννιά παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός επισκέφθηκε το καινούργιο Καραϊσκάκη, κέρδισε μόνο στο ένα. Εκείνο το ματς το 2007, πριν έξι χρόνια, όπου ο Ολυμπιακός έπαιζε μονότερμα κι έχανε το ένα γκολ μετά το άλλο. Και τελικά στο 89 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε το γκολ, μετά από λάθος πάσα του Ανατολάκη.

** Στα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια ο Παναθηναϊκός είχε πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Και μόνο από αυτή την πλευρά να το δει κάποιος, αντιλαμβάνεται ότι θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη Κυριακή. Να κάνει δεύτερο διπλό επί του Ολυμπιακού στα δέκα παιχνίδια τους στο Καραϊσκάκη.

** Παρεμπιπτόντως, κοιτώντας χθες στη βαθμολογία, τι μου προέκυψε; Ότι αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε τους μείον δύο βαθμούς από το ξεκίνημα της σεζόν, τώρα θα ήταν ισόβαθμος του ΠΑΣ και της Ξάνθης. Και θα διεκδικούσε με άλλες πιθανότητες την παρουσία του στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

** Και πλάκα πλάκα η διαφορά των δύο ομάδων θα ήταν 73-38, δηλαδή 35 πόντοι! Διαφορά μπασκετική! Όπως το 73-38 το Μάϊο του 1996, στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος, όταν ο Ολυμπιακός με αυτό το σκορ είχε πάρει τον τίτλο!πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: