Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

"Έφυγε" η "Σιδηρά Κυρία"...!!

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το πρωί... Αιτία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Λόρδος Μπελ, ήταν εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. «Με λύπη ο Μαρκ και η Κάρολ Θάτσερ ανακοίνωσαν ότι η μητέρα τους απεβίωσε ήρεμα έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο σήμερα το πρωί» δήλωσε.
Η βρετανίδα πολιτικός βρισκόταν εκτός της δημοσιότητας από το 2002, εξαιτίας σειράς εγκεφαλικών, ενώ τα τελευταία χρόνια υπέφερε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο τον Δεκέμβριο για την αφαίρεση ενός όγκου, επέμβαση «ήσσονος» σημασίας σύμφωνα με το περιβάλλον της.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, από τη Ντάουνινγκ Στριτ εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ. «Χάσαμε μία σπουδαία ηγέτιδα, σπουδαία πρωθυπουργό και σπουδαία Βρετανίδα» έγραψε μέσω Twitter.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε σχόλιό τους: «Η Βασίλισσα λυπάται για την είδηση του θανάτου της Βαρώνης Θάτσερ. Η Μεγαλειότητά της θα στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένειά της».

Η Θάτσερ ήταν μια «μεγάλη πολιτική προσωπικότητα» η οποία «θα μείνει στην ιστορία», δήλωσε σήμερα ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Η Βαρώνη Θάτσερ, γνωστή με το προσωνύμιο «Σιδηρά Κυρία», διετέλεσε πρωθυπουργός της Βρετανίας την περίοδο 1979-1990 και ήταν η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή.



πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: