Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Διπλό στο Καραϊσκάκη και μετά…!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για την χαμένη ευκαιρία του Νίκου Αναστόπουλου να… εκτοξεύσει την καριέρα του.

Διπλό στο Καραϊσκάκη και μετά…
Δεν μακροημέρευσε στο Περιστέρι ο Νίκος Αναστόπουλος. 98 μέρες έκατσε για την ακρίβεια στον πάγκο του Ατρόμητου και είχε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο απολογισμός δεν ήταν και τόσο κακός (4 νίκες, 5 ισοπαλίες, 4 ήττες), αλλά η εικόνα της ομάδας το τελευταίο δίμηνο ήταν για… κλάματα. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή.

Μετά το διπλό επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (03/02), όπου ο Ατρόμητος έβαλε τρία γκολ, παίζοντας χωρίς επιθετικό (ο Κούτσι ήταν τραυματίας, ο Ναπολεόνι ανέτοιμος και ο Μάντζιος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής), σκόραρε μόλις μια φορά στα οχτώ επόμενα παιχνίδια. Και σε όλους αυτούς τους αγώνες, ο «αλενατόρε» είχε όλα τα «όπλα» στη διάθεση του.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Ατρόμητος έχει από τα καλύτερα ρόστερ του πρωταθλήματος. Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε μια μεγάλη ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του, αλλά… απέτυχε! Μέχρι τώρα αναλάμβανε ομάδες με στόχο είτε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, είτε την παραμονή σε αυτή. Πολλές φορές ήταν αποστολές αυτοκτονίας, αλλά σχεδόν πάντα τις έφερνε σε πέρας.

Την πρώτη φορά που ανέλαβε μια ομάδα νοικοκυρεμένη, χωρίς οικονομικά προβλήματα και με ποιοτικό ρόστερ, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν ξέρω από… πρώτο χέρι το ρεπορτάζ, αλλά από αυτό που έβλεπαν τα ματάκια μου και εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι ήταν λανθασμένη επιλογή. Ο Ατρόμητος επί των ημερών του (κάτι που ίσχυε και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς) δεν έπαιξε βάσει των δυνατοτήτων του και έτσι η συνεργασία τους λύθηκε.

Δεν ξέρω αν στο μέλλον θα δοθεί στον Νίκο Αναστόπουλο ανάλογη ευκαιρία, αλλά στην πρώτη και μεγάλη που του παρουσιάστηκε, εκείνος… σούταρε σαν αμυντικός και όχι σαν «φονιάς» που ήταν στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Η μπάλα πήγε ψηλά άουτ…πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: