Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η τραγωδία ολοκληρώνεται για τον ΠΑΟ...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το ορατό πια ενδεχόμενο να μείνει ο Παναθηναϊκός εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η τραγωδία ολοκληρώνεται για τον ΠΑΟ...
Το έλεγαν, αλλά δεν το πίστευε κανείς. Ο Παναθηναϊκός εκτός Ευρώπης. Μπα, δεν μπορεί. Θα προλάβει. Κάτι θα γίνει και θα βγει τουλάχιστον στο Γιουρόπα. Θα παίξει στα πλεϊ οφ. Κι όμως.

Ο ΠΑΟ είναι πια κάτω κι από τον ΠΑΣ κι από την Ξάνθη. Οι Γιαννιώτες έχουν και το ματς λιγότερο, που παίζουν σήμερα με την ΑΕΚ. Μένουν μόλις δυο παιχνίδια. Και τα Γιάννινα να μην πάρουν άδεια για την Ευρώπη, ο ΠΑΟ μένει πίσω κι από την Ξάνθη που ακολουθεί. Κι όμως, κόντρα στον Πανιώνιο δεν ήταν τόσο κακός ο Παναθηναϊκός. Το αντίθετο. Ένα τσουβάλι φάσεις, κόρνερ κι αμέτρητα «αχ». Δεν μπήκε μέσα η μπάλα. Το επιθετικό πρόβλημα είναι γνωστό. Δεν προέκυψε τώρα. Είναι μεταξύ άλλων από τα βασικά μείον που καταστρέφει τον Παναθηναϊκό. Λες, δεν μπορεί τα πράγματα να πάνε χειρότερα. Κι όμως πάνε. Τα έχουν δει όλα φέτος οι φίλοι του ΠΑΟ. Τώρα είδαν την ομάδα τους να κάνει ρεκόρ τελικών προσπαθειών και να μην κερδίζει. Στο τέλος, πήγε να χάσει κιόλας.

Τώρα τι γίνεται είναι το θέμα. Ακόμη δεν έχει τελειώσει μαθηματικά τίποτα. Όλα είναι πιθανά στο φινάλε. Αυτό λένε οι αριθμοί. Το ζήτημα πια είναι ποιος πιστεύει τις θεωρίες. Τέτοια κακοδαιμονία είναι πρωτοφανής. Το τίμημα βαρύ. Βαρύτατο. Ο ΠΑΟ εκτός Ευρώπης. Το φοβάσαι, το σκέφτεσαι, αλλά δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις. Απομένει το θαύμα για να γλυτώσει το μαρτύριο. Ναι, δεν χάθηκε ο κόσμος. Το έχει ξαναπάθει έστω και παλιά. Δεν είναι ο μοναδικός μεγάλος που του συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ούτε ο πρώτος μήτε ο τελευταίος σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Είναι όμως οι συνθήκες της εποχής που σου μαυρίζουν την ψυχή και δεν σε αφήνουν να σκεφτείς ψύχραιμα την επόμενη μέρα. Δεν είναι ώρα για αφορισμούς και πλάνα για το αύριο.

Η ιστορία επιβάλει στον Παναθηναϊκό να τα δώσει όλα στα δυο τελευταία ματς και ότι βγει. Ταμείο θα κάνει στο φινάλε. Εκεί όμως πρέπει να γίνει απόδοση ευθυνών και σοβαρός σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Τα νεύρα και η απογοήτευση είναι κακός σύμβουλος για αυτές τις μέρες... πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: