Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Πάμε για το break στη Βαρκελώνη»

Με στόχο μία νίκη που θα ανοίξει το δρόμο προς το Final 4 του Λονδίνου αναχώρησε για τη Βαρκελώνη εν όψει των αγώνων με την Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός. «Πάμε για το break», είπε ο «Σόφο».

«Πάμε για το break στη Βαρκελώνη»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αποστολής της ομάδας του, λόγω της δυναμικότητας της Μπαρτσελόνα: «Είναι αξιόπιστη τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Θεωρώ ότι είναι μια από τις λίγες, αν όχι η μοναδική ισπανική ομάδα, η οποία μπορεί όχι μόνο να τρέξει, αλλά και να παίξει και στο μισό γήπεδο. Έχει αυτοματισμούς τους οποίους εκτελεί με μεγάλη ταχύτητα και ένταση. Έχει εμπειρία, έχει ταλέντο, ισορροπία κοντά και μακριά από το καλάθι στο επιθετικό κομμάτι. Στην άμυνα επιλέγει πως θα αντιμετωπίσει τον κάθε αντίπαλο, ανάλογα με το πώς παίζει και τα ατού του», τόνισε.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε πως θα χρειαστεί η βοήθεια όλων των παικτών. «Είναι μια σειρά αγώνων και θα πρέπει να μεγαλώσουμε το rotation. Ακόμη και τα δύο, τρία ή πέντε λεπτά, μπορεί να είναι πολύ σημαντικά, γιατί πρόκειται για συνεχόμενα και δυνατά παιχνίδια και είναι ήδη επιβαρημένη η χρονιά. Θα προχωρήσουμε με το ίδιο σκεπτικό που βαδίζουμε όλη τη χρονιά, αγώνα με αγώνα και θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να κάνει παράπονα για την Ευρωλίγκα. «Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτή η μορφή του Top 16 και θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δουν οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας. Και δεν αναφέρομαι στην κόπωση των παικτών που σίγουρα υπάρχει, αλλά περισσότερο σε θέματα διαδικαστικά. Για παράδειγμα έχοντας ολοκληρωθεί οι αγώνες την Πέμπτη το βράδυ, είναι δύσκολο να βρεις εισιτήρια. Σε περίπτωση που θα έπρεπε να ταξιδέψουμε στη Μόσχα, θα υπήρχε θέμα με τις βίζες. Πιστεύω ότι θα τα δουν, ότι ήδη γνωρίζουν κάποια τέτοια προβλήματα και θα τα λύσουν».

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έδωσε το σύνθημα. «Πάμε να κάνουμε το μπρέικ», τόνισε ο διεθνής σέντερ και πρόσθεσε: «Είναι τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Είναι δύσκολα παιχνίδια. Πρώτον γιατί η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και λόγω ακριβώς του αντιπάλου μας. Η Μπαρτσελόνα έχει δείξει ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Δεν χάνει εύκολα, ειδικά στην έδρα της, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει δυνατά απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις εντολές των προπονητών και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα έχει προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά δεν θα παίξουν ρόλο πιστεύω και σίγουρα δεν τους σκεφτόμαστε. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Το βασικό είναι να σταθούμε στην άμυνά μας όπως πάντα».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος από τη δική του πλευρά ανέφερε: «Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που έχει φέρει η Μπαρτσελόνα είναι γενικότερα η πορεία της και το πώς παίζει. Είναι πολύ καλή ομάδα, έχει τον ίδιο προπονητή για χρόνια και τον ίδιο σταθερό κορμό. Είναι δύσκολα παιχνίδια! Θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ελπίζω να επιστρέψουμε με ένα θετικό απολογισμό. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι μεγάλη ομάδα και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη. Προσωπικά έχω άγχος, υπάρχει και στην ομάδα λίγο, αλλά δεν είναι κακό. Είναι καλό και… δημιουργικό. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει τόση πίεση όση υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: