Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τσιώλης: «Δεν θα παίξει ο Τσιώλης κόντρα στον Άρη»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον την ομάδα της Τρίπολης, για το παιχνίδι με τον Άρη στο Χαριλάου αλλά και για τον ΠΑΟΚ.

Για την ανανέωση συμβολαίου με τον Αστέρα:

«Καταρχήν μέτρησε η άψογη συμπεριφορά των ιδιοκτητών, ότι υπάρχει οργάνωση και προϋποθέσεις στον σύλλογο, η αγάπη του κόσμου αλλά και οι οικονομικές απολαβές οι οποίες είναι ικανοποιητικές. Επίσης μέτρησε το ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για τα πλέι οφ και αυτήν η αβεβαιότητα που υπήρχε και όλα αυτά που γραφόταν από τις εφημερίδες, δημιουργούσαν προβλήματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Νομίζω θα ήταν αδιανόητο για εμένα να παίξω ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα πλέι οφ με τον Αστέρα, ενώ έχω συμφωνήσει με άλλη ομάδα. Αυτός μπορώ να πω ότι ήταν και ο πιο σημαντικός λόγος.»

Αν οι παίκτες ήταν επηρεασμένοι για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ή όχι με τον Αστέρα και γι? αυτό δημιουργήθηκε η κοιλιά το τελευταίο διάστημα:

«Αυτό θα επηρέαζε πάρα πολύ όλους μέχρι να τέλειωνε το πρωτάθλημα. Η αβεβαιότητα σίγουρα δημιουργεί κακό κλίμα στην ομάδα. Θα ήταν όμως δύσκολο και για τον κόσμο ν? ανήκω σε μια άλλη ομάδα και να πάω να παίξω πλέι οφ με τον Αστέρα Τρίπολης. Όσον αφορά την… κοιλιά που δημιουργήθηκε, κάναμε δύο ήττες με Πανιώνιο και Ξάνθη τις οποίες θεωρώ άδικες. Ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι είχα χρόνια να δω τέτοια κατοχή και τόσες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη.»

Για το παιχνίδι με τον Άρη και αν το προβληματίζει το γεγονός που θα επιστρέψει στο Χαριλάου, ενώ ο Άρης βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να είναι σε αυτή την κατάσταση ο Άρης. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς από πλευράς Άρη τουλάχιστον, υπάρχει πολύ πίεση και άγχος. Δεν θα παίξει ο Τσιώλης με τον Άρη όμως αλλά ο Άρης με τον Αστέρα. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες που θα συναντήσουμε στο γήπεδο και ν? ανταποκριθούμε.»

Για το πώς θα προετοιμάσει τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο «Κλεάνθης Βικελλίδης»:

«Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν την δυναμική και την ιστορία του Άρη, δεν είναι κάτι άγνωστο γι? αυτούς. Οπότε δεν θα χρειαστεί να πω πολλά εγώ για το Χαριλάου και τον κόσμο.»

Για το αν φέρνει προβληματισμό η σκέψη, που σε περίπτωση νίκης του Αστέρα υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί ο Άρης:

«Νομίζω πως εμένα αυτό το έχει η μοίρα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Έχω βιώσει ξανά μια τέτοια ποδοσφαιρική εμπειρία, όταν ήμουν προπονητής στον Βόλο και είχαμε νικήσει μέσα στην Λάρισα, με την οποία εγώ έχω ζήσει μεγάλες στιγμές και την θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου. »

Για το ότι συνδέεται και με τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, λόγω των κρίσιμων αγώνων που θα δώσει και με τον Άρη αλλά και με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο:

«Καταρχήν ο Αστέρας έχει πετύχει απόλυτα τον στόχο του, ο οποίος είναι τα πλέι οφ και η έξοδος στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να κάνουμε την υπέρβαση, να κοντράρουμε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ και να πάμε εμείς στον τελικό Κυπέλλου αλλά και να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ.»

Για το αν τις τελευταίες δύο βδομάδες βλέπει να έχουν αλλάξει τα πράγματα στον ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα για τον ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και στην οργάνωση αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι και στα τελευταία παιχνίδια κατά κάποιον τρόπο έχει βρει τον ρυθμό του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που θ? αντιμετωπίσουμε μέσα στην Τούμπα, η οποία είναι μια πολύ καυτή έδρα και να πάρουμε αυτό που θα είναι θετικό για εμάς και θα μας κάνει αισιόδοξους για την συνέχεια.»πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: