Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Κατσικάρης: «Πολλές πιθανότητες πρόκρισης ο ΠΑΟ»

Μεγάλη τύχη στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας δίνει στον Παναθηναϊκό ο Φώτης Κατσικάρης.

Κατσικάρης: «Πολλές πιθανότητες πρόκρισης ο ΠΑΟ»
Απόλυτα εφικτή είναι για τον Παναθηναϊκό η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε στο «Έθνος» ο Φώτης Κατσικάρης.

Ο προπονητής της Μπιλμπάο, που γνωρίζει καλά τους Καταλανούς, ανέλυσε το αγωνιστικό τους προφίλ και τόνισε τι πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι». Όσο για τον Ολυμπιακό, του έδωσε τον πρώτο λόγο απέναντι στην Αναντολού Εφές αρκεί να διαχειριστεί σωστά το βάρος που έχουν ως φαβορί.

Αναλυτικά, ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για:

-την αγωνιστική κατάσταση της Μπαρτσελόνα: «Το νέο σύστημα είχε πολλά παιχνίδια, όμως όλα ξεκινούν από το μηδέν. Σε αυτή τη σειρά θα παίξει ρόλο σε ποια κατάσταση θα βρεθούν οι ομάδες. Η Μπαρτσελόνα ήταν η πιο σταθερή ομάδα της Ευρωλίγκας. Αυτή τη στιγμή έχει προβλήματα και μάλιστα με σημαντικούς παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Ναβάρο. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρεθεί. Μπορεί να είναι μεγάλη ομάδα με αρκετούς καλούς παίκτες, αλλά το Α και το Ω της Μπαρτσελόνα είναι ο Ναβάρο, που είναι ο ηγέτης της. Αλλιώς νιώθουν οι συμπαίκτες του όταν είναι στο παρκέ κι αλλιώς όταν δεν είναι. Ακόμη και ο Ραμπασέδα που τραυματίστηκε είναι ένας ακόμη παίκτης στο rotation και βέβαια είναι τεράστια η απουσία του Πιτ Μάικλ, ενός παίκτη με ηγετικές ικανότητες».

-τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός ωρίμασε με όλη τη διαδικασία της Ευρωλίγκας. Παρότι η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί, ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Αν βάλει παραπάνω πίεση από αυτή που θα έπρεπε να έχει ή ένα άγχος που μπορεί να τον κρατήσει πίσω, θα έχει πρόβλημα. Αν μπει και παίξει για κάθε κατοχή, για κάθε άμυνα, για κάθε ριμπάουντ και δει τη σειρά μόνο μπασκετικά, τότε έχει πολύ μεγάλη τύχη να περάσει στο Final 4. Πρέπει να φορέσει το μανδύα του αουτσάιντερ, αλλά την ίδια στιγμή έχει αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρή ομάδα. Μεγαλύτερος εχθρός για τον Παναθηναϊκό είναι να μπουν οι παίκτες του σε ένα τριπάκι ότι ‘μπορούμε’. Αν κρατήσει την Μπαρτσελόνα σε χαμηλό σκορ, έχει μεγάλη τύχη. Και δεν το λέω σαν Έλληνας, αλλά μόνο μπασκετικά. Να εκμεταλλευτεί το τάιμινγκ, τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα και να μπει απελευθερωμένος. Η Μπαρτσελόνα θα είναι πάρα πολύ αγχωμένη, ειδικά αν ο Ναβάρο δεν βρεθεί στο 100%. Είναι καταπονημένος και σε μια σειρά πέντε παιχνιδιών δεν νομίζω ότι μπορεί να αντέξει».

-τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές: «Η Εφές δεν ήταν πολύ καλή στη δεύτερη φάση. Ο Ολυμπιακός είχε κάποια άσχημα αποτελέσματα και δεν παρουσίαζε την εικόνα που μπορούσε, αλλά στα δύσκολα και σημαντικά ματς ήταν εκεί. Έχει μια βάση από πέρυσι και είναι πιο ώριμος από την Εφές. Επίσης έχει το πλεονέκτημα έδρας που πρέπει να εκμεταλλευτεί. Το βάρος είναι στον Ολυμπιακό».

-το έργο των Πεδουλάκη και Μπαρτζώκα: «Ο Πεδουλάκης είναι χρόνια προπονητής. Δεν του έχουν έρθει εύκολα τα πράγματα στη ζωή. Είναι σκληρός και πιστεύω πως μπορεί να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Ο Μπαρτζώκας είναι αξιόλογος προπονητής και το αποδεικνύει. Μόνο που έφτασε εδώ με πλεονέκτημα έδρας είναι μεγάλη επιτυχία. Και οι δύο ομάδες είναι πετυχημένες. Οι προπονητές τους ξέρουν πολύ μπάσκετ, πολύ περισσότερο από κάποια άλλα ονόματα ξένων που σκέφτονται οι φίλαθλοι. Θεωρώ ότι έχουν ήδη πετύχει».
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: