Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Διαφορά ρεκόρ των «αιωνίων»

Στο +37 βρίσκεται η βαθμολογική διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκού που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Διαφορά ρεκόρ των «αιωνίων»

Δεν ισοφάρισαν μόνο το εκτός έδρας αήττητο σερί του «τριφυλλιού» οι Πειραιώτες, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν το «9 στα 9» στις επαρχιακές έδρες και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στους εκτός έδρας αγώνες.

Σε τροχιά πλέι οφ η Skoda Ξάνθη, η οποία παραμένει αήττητη μακριά από τα Πηγάδια.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 28ης αγωνιστικής

*** Μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη η βαθμολογική διαφορά των δύο «αιωνίων» έχει φτάσει το +37. Οι Πειραιώτες έχουν συγκεντρώσει 73 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» μόλις 36. Πρόκειται για… νταμπλ σκορ που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του πρωταθλήματος και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως στόχο τη νίκη στο προσεχές ματς για να αφήσουν το «τριφύλλι» εκτός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

*** Οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν για πρώτη φορά να κλείσουν τη σεζόν χωρίς να χάσουν μακριά από την έδρα τους και ισοφάρισαν το αντίστοιχο επίτευγμα του Παναθηναϊκού το 1963/64. Επίσης, ο Ολυμπιακός έκανε φέτος το «9 στα 9» στις επαρχιακές έδρας και ξεπέρασαν το αντίστοιχο ρεκόρ της σεζόν 2010/11, όταν τα ματς στην περιφέρεια ήταν λιγότερο, και με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν οχτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ωστόσο, οι Πειραιώτες κράτησαν ανέπαφη την εστία τους σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του στον β' γύρο, κάτι που δεν είχαν καταφέρει ούτε πέρυσι (το σερί των νικών με μηδέν παθητικό είχε αρχίσει μετά το πρώτο εκτός έδρας ματς στην Ξάνθη, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0).

*** Από το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, το οποίο έληξε 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού, είχε να σκοράρει ο Νταβίντ Φουστέρ. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, ο οποίος είχε πετύχει ένα γκολ στη νίκη των Πειραιωτών επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

*** το 50ο γκολ του Κώστα Μήτρογλου ήταν το χθεσινό που πέτυχε στη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του Πλατανιά. Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος ήρθε έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το καλοκαίρι του 2007 όταν αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων, έχει σημειώσει 25 γκολ (ακριβώς τα μισά) με τον Ολυμπιακό, 17 με τον Ατρόμητο και 8 με τον Πανιώνιο.

*** Εκατό αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνιζόμενος σε ελληνικούς συλλόγους, έφτασε ο Εμάνουελ Οκόγε. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου, είχε κάνει ντεμπούτο στη Γ' Εθνική ως παίκτης του Βύζαντα, στο εντός έδρας 1-1 με τη Χερσόνησο, στις 14/9/2008.

*** Συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στην Skoda Ξάνθη. Οι Αρκάδες δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν την ακριτική ομάδα μέσα στην έδρα τους και, μάλιστα, η χθεσινή ήταν η δεύτερη ήττα τα τελευταία τρία χρόνια.

*** Μετά από επτά χρόνια βρήκε ξανά δίχτυα ο Κώστας Φλίσκας, ο οποίος είχε να σκοράρει από τις 13 Μαρτίου 2006 στην ήττα της Ξάνθης στην έδρα της Λάρισας.

*** Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 1998-99, η Ξάνθη φτάνει τις πέντε νίκες εκτός έδρας. Φέτος, βέβαια, και τα πέντε «διπλά» είναι συνεχόμενα (επίσης ρεκόρ), ενώ απομένει άλλο ένα ματς, στη Νέα Σμύρνη την επόμενη Κυριακή, το οποίο αν οι Θρακιώτες το κερδίσουν, θα βελτιώσουν και το ρεκόρ νικών και ρεκόρ βαθμών μακριά από την έδρα τους (το 1998-99 είχε 20).

*** Τις 100 συμμετοχές στην Α' Εθνική έφτασε ο Πάμπλο Κοντρέρας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και το ντεμπούτο του Χιλιανού αμυντικού είχε πραγματοποιηθεί στην Κρήτη. Στις 30/8/2008, όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

*** Τέσσερα γκολ έχει πετύχει ο Παναγιώτης Κόρμπος τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα του Λεβαδειακού στην πρώτη κατηγορία και όλα είναι με αντίπαλο την Κέρκυρα! Το εντυπωσιακό είναι ότι ο 27χρονος μέσος έχει πετύχει από ένα γκολ σε κάθε διαφορετικό παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόρμπος έφτασε προχθές τις 200 συμμετοχές σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις.

*** Τις 200 συμμετοχές στην Α' Εθνική έφτασε ο Ανέστης Αγρίτης της Κέρκυρας και μάλιστα συνδύασε το επίτευγμα με γκολ, το οποίο ήταν το 35ο του στην κατηγορία. Ο 32χρονος επιθετικός είχε κάνει ντεμπούτο στις 23/9/2001, στον αγώνα Παναχαϊκή - Αιγάλεω 5-3.

*** Τη σεζόν 1986/87 ήταν η τελευταία ισοπαλία που είχε αποσπάσει ο Πανιώνιος στην έδρα του Παναθηναϊκού. Τότε οι Νεοσμυρνιώτες είχαν έρθει ισόπαλοι με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ! Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 για πρώτη φορά στην έδρα του «τριφυλλιού», ύστερα από 52 αναμετρήσεις! πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: