Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Τάλιρο» και συνεχίζει…!!

Πέντε συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες μετράει πλέον η SKODA Ξάνθη, που αν ήταν πιο αποτελεσματική στα Πηγάδια, ίσως και να κρατούσε σφιχτά τώρα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

«Τάλιρο» και συνεχίζει…

Το σερί της SKODA Ξάνθης ξεκίνησε την 20η αγωνιστική στις 27 Ιανουαρίου στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε η νίκη επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ την 21η αγωνιστική, αυτές επί των Λεβαδειακού (24η) και Πανθρακικού (26η) και χθες (28η) επί του Αστέρα Τρίπολης. Μάλιστα, έχει την ευκαιρία να το διευρύνει, εφόσον πάρει τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι ακρίτες παρέμειναν σε τροχιά εισόδου στα play-offs, ωστόσο, τολμώ να πω ότι θα μπορούσαν να έχουν ήδη εξασφαλίσει την έξοδό τους στην Ευρώπη, αν εκμεταλλεύονταν κάπως καλύτερα την έδρα τους. Την ώρα που η ομάδα μετράει πέντε σερί εκτός έδρας νίκες, η ίδια ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στα Πηγάδια. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η SKODA Ξάνθη έχει πλήρη αντιστοιχία αποτελεσμάτων εντός και εκτός έδρας με πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Σχεδόν ίδια είναι και τα γκολ, αφού στα Πηγάδια έχει βάλει 13 γκολ και έχει δεχθεί 11, ενώ μακριά από αυτά, έχει σκοράρει 12 φορές και ισάριθμες έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της.

Αναλυτικά οι 5 σερί νίκες

27/01/13 ΠΑΟΚ – SKODA Ξάνθη 0-1(20η αγωνιστική)
10/02/13 Παναθηναϊκός – SKODA Ξάνθη 0-1(21η αγωνιστική)
03/03/13 Λεβαδειακός – SKODA Ξάνθη 1-4 (24η αγωνιστική)
18/03/13 Πανθρακικός – SKODA Ξάνθη 0-2 (26η αγωνιστική)
07/04/13 Αστέρας Τρίπολης – SKODA Ξάνθη 0-1(28η αγωνιστική)

Υ.Γ.: Ανεξάρτητα από την κατάληξη της φετινής σεζόν, θεωρώ ότι ήταν σοφή η επιλογή του Χρήστου Πανόπουλου να επαναφέρει στην τεχνική ηγεσία τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Από τις αρχές Δεκεμβρίου που επέστρεψε, έχει συμβάλει στη συνολική βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, παρότι σε κάποια παιχνίδια η ομάδα δεν ικανοποίησε.

Τότε, στη σχετική ανακοίνωση δεν αναφερόταν η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, αλλά νομίζω ότι αυτό που ξεκίνησε από τα μέσα της φετινής σεζόν, πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη με την ίδια συνταγή. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: