Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Έτοιμος για έναν λαμπρό…γάμο!!

Ο Νίκος Παππάς έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει γιατί είναι πλέον απόλυτα έτοιμος να παίξει σε ομάδα Ευρωλίγκας.

Έτοιμος για έναν λαμπρό…γάμο
Στην Ελλάδα των «αιώνιων» ταλέντων, όπου ο αθλητής θεωρείται «άγουρος» ακόμα και στα 22-23 του χρόνια, το μπάσκετ έχει την πολυτέλεια να ξεφεύγει από την πεπατημένη και να τολμά. Δίνει τη…μπαγκέτα, ή αλλιώς γεμίζει με αγωνιστικές ευθύνες αρκετά αμούστακα παιδιά, που στο χέρι τους ή πολλές φορές στο μυαλό και τη νοοτροπία τους έγκειται το αν θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να φτάσουν ψηλά. Ένας από τους παίκτες που έδειξε από νωρίς χρυσοποίκιλτο ταλέντο και τρομερές δυνατότητές, είναι ο Νίκος Παππάς. Πρωταγωνιστής και ηγέτης της «χρυσής» γενιάς των μικρών Εθνικών που σάρωσε τα μετάλλια, με στοιχεία στο παιχνίδι του που δεν περνούσαν απαρατήρητα, ούτε και από τους πιο απαιτητικούς σκάουτερ.

Ο, σε λίγους μήνες, 23χρονος γκαρντ όμως, άφησε ανεκμετάλλευτα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, κυρίως λόγω της περίεργης ιδιοσυγκρασίας του και της νοοτροπίας του που άργησε να ωριμάσει. Ίσως για όλα αυτά να έπαιξε σημαντικό ρόλο η ατυχής επιλογή να παίξει νωρίς στο απαιτητικό ισπανικό πρωτάθλημα. Πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για έναν εκκολαπτόμενο μεγάλο παίκτη που χάθηκε, όμως, όταν υπάρχει καλή «πάστα» αθλητή, ποτέ δεν είναι αργά. Ο Παππάς, φαίνεται πως «ζύγισε» καλύτερα τα δεδομένα στο μυαλό του, βρήκε τον τρόπο να τιθασεύσει όλα όσα κρατούσαν τον καλό του εαυτό μακριά από τα παρκέ και είναι ξανά εδώ.

Το περυσινό πέρασμά από τον ΠΑΟΚ ήταν το σημάδι, ή αν θέλετε ο προάγγελος ότι η καριέρα του μπήκε ξανά στον ίσιο δρόμο. Οι φήμες που ήθελαν τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να τον έχει στην λίστα το περασμένο καλοκαίρι, δεν επιβεβαιωθήκαν ελέω της αποχώρησης του Σέρβου τεχνικού από τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Πανιώνιος του πρόσφερε ένα γαλήνιο λιμάνι. Η φερεγγυότητα των «κυανέρυθρων» στις πληρωμές και η οργάνωση του συλλόγου, έριξαν το…μπαλάκι στον Έλληνα γκαρντ, που άδραξε την ευκαιρία και βάζει πλώρη για ψηλά. Οι 33 πόντοι –οι 14 συνεχόμενοι της ομάδας του στο τέλος του ματς- κόντρα στον Απόλλωνα, ίσως να ήταν η κορυφαία φετινή του παρουσία, που διέπεται όμως σταθερά από συνέπεια και επαγγελματισμό.

Πλέον, αποδεικνύει πως είναι ο πιο προικισμένος επιθετικά παίκτης της νέας γενιάς και συνάμα ο άνθρωπος που έχει τη προσωπικότητα και τα κότσια να πάρει τη μπάλα όταν αυτή «καίει». Αν βελτιώσει και την αμυντική του παρουσία, δεν αποκλείεται η μελλοντική αποχώρηση του Σπανούλη από την Εθνική να γίνει λιγότερο αισθητή. Η συγκυρία, του έδωσε φέτος την ευκαιρία να δουλέψει με τον εξαιρετικό κόουτς Σφαιρόπουλο, που έχει τις γνώσεις και την ικανότητα να εξελίσσει τα ταλέντα, αλλά και να «πλάθει» ωφέλημα το μυαλό τους. Ακόμα έχουμε να δούμε πολλά από τον Παππά, ο οποίος παράλληλα δεν θα πρέπει να σταματήσει στιγμή να κοπιάζει και να εξελίσσεται. Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα από τα ονόματα που θα μας απασχολήσει, διότι εν έτη 2013, το αγωνιστικά ατίθασο «παπί», έγινε «κύκνος», έτοιμος για τον μεγάλο…γάμο της καριέρας του.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: