Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

The Manchester Derby!! (preview)

Ήρθε η μέρα που όλα στην Αγγλία σταματάνε. Όλοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

The Manchester Derby (preview)

Με όσους βαθμούς διαφορά κι αν πάρει το φετινό πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ντροπιαστική ήττα με σκορ 6-1 από τη «μισητή» συμπολίτισσα, Σίτι, την περσινή σεζόν, δύσκολη σβήνεται από τη μνήμη των οπαδών. Ό,τι συμβαίνει φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί μια πρώτης τάξεως εκδίκηση των «κόκκινων διαβόλων» για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο περσινός τίτλος.

Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έμειναν να βλέπουν από τον πίνακα του «Σταδίου του Φωτός» τη Σίτι να πετυχαίνει δύο γκολ στις καθυστερήσεις και με το 3-2 επί της ΚΠΡ, να στέφεται Πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά έπειτα από 44 χρόνια. Το άτυπο double στα φετινά ντέρμπι της πόλης, μετά το εκπληκτικό 3-2 του πρώτου γύρου στο «Etihad», χάρη στο γκολ του Φαν Πέρσι στο τελευταίο λεπτό, θα ήταν ιδανικό για τους «κόκκινους διαβόλους».

Πάμε να δούμε σε αριθμούς πως μεταφράζονται όλα τα πιθανά αποτελέσματα του μεγάλου ντέρμπι…

Με νίκη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανοίγει την «ψαλίδα» στην κορυφή στους 18 βαθμούς. Αν γίνει αυτό, τότε οι 19 φορές Πρωταθλητές Αγγλίας θα πρέπει να μαζέψουν άλλους τέσσερις πόντους από τα έξι εναπομείναντα ματς της αγωνιστικής περιόδου για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Αν η Σίτι πάρει τη νίκη, τότε μειώνει τη διαφορά στους 12 βαθμούς, συνεχίζει το «κυνήγι», αλλά με την επίγνωση πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Όσο κι αν πέρυσι πάλι οι «πολίτες» επέστρεψαν από μεγάλη διαφορά στις τελευταίες αγωνιστικές και πήραν το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία, λόγω της υπεροχής στη διαφορά τερμάτων, φέτος τα πάντα έχουν κριθεί από πολύ νωρίς και έχει… μαλλιάσει η γλώσσα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να τονίζει πως: «ο τίτλος έχει ήδη πάει στη Γιουνάιτεντ».

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έχει άλλους στόχους τη φετινή σεζόν, σε αντίθεση με τους «πολίτες» που έχουν και τον ημιτελικό του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ», την επόμενη εβδομάδα, απέναντι στην Τσέλσι. Ασφαλώς και σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, δεν θα τους… χαλάσει, αφού η αντεπίθεση των τελευταίων δύο ετών ξεκίνησε από τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, το 2011.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γουέιν Ρούνεϊ αναμένεται να επιστρέψει στην επίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας απουσιάσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, λόγω του προβλήματος που είχε αποκομίσει στους προσαγωγούς από τις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. Ο Ράφαελ θα βρεθεί κανονικά στο δεξί άκρο της άμυνας, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ οι Βίντιτς και Έβανς παραμένουν αμφίβολοι.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, στη Σίτι, δεν έχει ιδιαίτερες ανησυχίες όσον αφορά τα πλάνα του για το ντέρμπι. Μονάχα ο Τζακ Ρόντουελ είναι εκτός, αλλά θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με την Τσέλσι, στα ημιτελικά του Κυπέλλου, σε μια εβδομάδα.

Πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-1-1): Ντε Χέα – Ράφαελ, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Εβρά – Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι – Ρούνεϊ, – Φαν Πέρσι

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-1-1): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κομπανί, Κλισί – Νασρί, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα – Τέβεζ – Αγουέρο

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: