Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Θα τραυματίζονταν άσχημα…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο sport-fm.gr την πρόκριση του Ολυμπιακού στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ από… ψυχολογικής πλευράς.

Θα τραυματίζονταν άσχημα…
*** Το ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο. Και μόνο με το σκεπτικό ότι σε ένα ματς όλα γίνονται. Κι όντως αυτό αποδείχθηκε και χθες!

*** Ο Ολυμπιακός είχε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη κι η Άντερλεχτ στην πρώτη φάση της και δη από το πουθενά τσουπ το 1-1! Κι ακόμη κι όταν ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-1 οι Βέλγοι από το πουθενά, και πάλι (!), θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, παίζοντας μάλιστα και με παίκτη λιγότερο.

*** Τέλος πάντων, είπαμε το Δεσπότη Παναγιώτη, αλλά σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός πήγε εκεί που του άξιζε, στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

*** Και μπορεί όντως αν συνέχιζε στο Γιουρόπα Λιγκ να είχε…χιλιάδες περισσότερες πιθανότητες διάκρισης στη φετινή σεζόν, καθότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τώρα στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ θα πέσει με θηρίο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

*** Όμως, ο Ολυμπιακός έπρεπε φέτος να πάει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στον όμιλό του, δεν έπρεπε να αποκλειστεί. Και δεν μιλάω μόνο για το πρεστίζ του κλαμπ και τα πολλά λεφτά στο ταμείο.

*** Λέω ότι η ψυχολογία του Ολυμπιακού της Ευρώπης θα τραυματίζονταν βαριά, άσχημα από μία αποτυχία χθες. Θα ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που μένει στην τρίτη θέση-αξιοπρεπέστατη, αλλά τρίτη. Και θα ήταν στο τέλος της ημέρας κι αυτό το «αφού δεν περάσαμε τώρα, δεν θα περάσουμε ποτέ», το οποίο θα έμενε στο μυαλό κάθε Ολυμπιακού… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: