Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μήπως για τον Ολυμπιακό ήταν καλύτερα να έπαιζε ο Μάτα;

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Μάτα, ο οποίος κάθε φορά που κάνει κίνηση και συγκλίνει, «μπλέκονται» οι προσπάθειες του με του Ρούνεϊ ή του Φαν Πέρσι.

Μήπως για τον Ολυμπιακό  ήταν καλύτερα να έπαιζε ο Μάτα;
H συζήτηση είναι υποθετική και σαν τέτοια πρέπει να λαμβάνεται, αλλά βλέποντας τη Γιουνάιτεντ να μην μπορεί να βρει τα πατήματα και με τον Χουάν Μάτα στη σύνθεση, μήπως τελικά θα ήταν καλύτερα για τον Ολυμπιακό ο Ισπανός να είχε δικαίωμα συμμετοχής στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ;

Πριν ξαφνιαστείτε από την επισήμανση, να διευκρινίσω πως ο Μάτα σαφέστατα και δίνει παραπάνω ποιότητα στην προσεχή αντίπαλο των «ερυθρολεύκων», αλλά η δική του παρουσία στην ενδεκάδα γίνεται με μεγάλη θυσία! Και αυτό διότι ο Ντέιβιντ Μόγες αφήνει εκτός τον καλύτερο πιθανότατα παίκτη της σεζόν για τη Γιουνάιτεντ, τον Γιανουζάι, και χωρίς τον νεαρό επιθετικό είναι ολοφάνερο πως το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει δεν του βγαίνει!

Ο Μάτα επίσης δεν παίζει στην αγαπημένη του θέση πίσω από τον σέντερ φορ, αλλά πότε δεξιά και πότε αριστερά, με αποτέλεσμα κάθε φορά που κάνει κίνηση και συγκλίνει να «μπλέκονται» οι προσπάθειές του με τον Ρούνεϊ ή τον Φαν Πέρσι! Στο ματς με τη Φούλαμ αυτό φάνηκε λιγότερο διότι η Γιουνάιτεντ είχε πάρα πολύ υψηλή κατοχή μπάλας, οπότε υπήρχε ευκαιρία να περάσει η μπάλα πιο πολύ από τα πόδια όλων, αλλά με την Αρσεναλ ήταν ολοφάνερο πως ο Μάτα ουσιαστικά βγήκε εκτός παιχνιδιού σύντομα. Στο τέλος έγινε αλλαγή για να περάσει στη θέση του ο Γιανουζάι. Οι τρεις σούπερ σταρ ακόμη ψάχνονται και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Ένα άλλο βασικό πρόβλημα που φάνηκε για την ομάδα του Μόγες στο ισόπαλο ματς με τη Φούλαμ ήταν πως ο Ρούνεϊ με τον Φαν Πέρσι άλλαξαν μόλις έξι φορές την μπάλα μεταξύ τους σε όλο το ματς! Αν κάποιος συνυπολογίσει πως οι δύο από αυτές τις πάσες έγιναν στη σέντρα του ματς, αντιλαμβάνεστε εύκολα πως ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει ένα ακόμη πρόβλημα να λύσει. Ετσι όπως αναπτύσσεται η πρωταθλήτρια Αγγλίας, δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να μπορούν όλα τα ατού της να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Οι μονότονες σέντρες στο ματς με τη Φούλαμ ακολουθήθηκαν από ένα επιφυλακτικό χαμηλού τέμπο παιχνίδι στο Λονδίνο, με τη Γιουνάιτεντ να προσπαθεί να μη χάσει παρά να κερδίσει!

Η Γιουνάιτεντ πάει στο Ντουμπάι, αφού έχοντας αποκλειστεί από το F.A.Cup αυτό το Σαββατοκύριακο δεν έχει ματς κι αυτό θα της κάνει ξεκάθαρα καλό, μια και οι παίκτες της θα ηρεμήσουν. Όμως όσο πλησιάζουν τα ματς με τον Ολυμπιακό ο Μόγες γνωρίζει πως δεν θα έχει την ασυλία που πίστευε πως θα τον ακολουθεί λόγω και της επιλογής από τον ίδιο τον σερ Αλεξ το καλοκαίρι! Ο chosen one οφείλει να ξέρει πως σε ομάδες με ασφυκτική πίεση πρωταθλητισμού δεν χωρούν δικαιολογίες για πολύ καιρό! Ο κόσμος της Γιουνάιτεντ δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αποτυχία και στην Ευρώπη απέναντι σε μία ελληνική ομάδα. Χωρίς αμφιβολία, για τον Ολυμπιακό είναι τεράστιο συν! Ο Μόγες που ήδη πιέζεται πολύ για να καταλήξει κάποια στιγμή σε τι στυλ θα προσαρμόσει την καινούργια Γιουνάιτεντ που θα φτιάξει από το καλοκαίρι, μπορεί και να μην προφτάσει να διαχειριστεί το μπάτζετ των 150 εκατομμυρίων λιρών που ετοιμάζει η Γιουνάιτεντ για μεταγραφές αν στραβώσει το ματς στο Νέο Φάληρο! Και ενώ για την ελληνική ομάδα δεν υπάρχει πίεση για πρόκριση οπότε ό,τι έρθει είναι ευπρόσδεκτο, στη Βορειοδυτική Αγγλία, οποιαδήποτε σκέψη αποτυχίας στα δύο ματς με την πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι απαγορευτική! Κάπως έτσι, ξέρετε, γίνονται οι ζημιές!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: