Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο Ρούνεϊ των ντέρμπι!!

O Ρούνεϊ είναι κομπλέ για το ντέρμπι με τη Σίτι και ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει κάθε λόγο να... πανηγυρίζει. Ο λόγος; Είναι ο παίκτης που ξέρει όσο λίγοι τις... μάχες του Μάντσεστερ και τα δίχτυα της αντιπάλου!
ADVERTISEMENT
Ο Ρούνεϊ επανήλθε από την τιμωρία του όμως υποφέρει ακόμα από έναν μυστηριώδη τραυματισμό του, ωστόσο ο Φαν Χάαλ εμφανώς ανακουφισμένος τόνισε πως ο διεθνής φορ θα είναι πανέτοιμος για το ντέρμπι! Ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ είναι κομπλέ μετά από ποινή τριών αγωνιστικών παρά το γεγονός πως κανένας από το ιατρικό τιμ δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα είναι 100% έτοιμος στο ματς. Ο Ολλανδός πάντως προετοιμάζει τον αγώνα έχοντάς τον στο μυαλό του και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αφού είναι ο μοναδικός παίκτης που ξέρει τι πρέπει να κάνει στις μάχες του Μάντσεστερ. Η παρουσία του Ρούνεϊ θα δώσει άλλον αέρα στον Φαν Χάαλ. Μία ξεχωριστή αύρα και δυναμική στο σκοράρισμα καθώς ο άσος της Γιουνάιτεντ έχει βάλει 11 γκολ στα ντέρμπι του . Αλλωστε, ο Πελεγκρίνι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο του να είναι ο Ρούνεϊ βασικός. Τονίζει πως θα έχει ειδικά σχέδια για εκείνον και η άμυνά του θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένη πάνω του. 
Τι έχει κάνει ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» στα ντέρμπι του Μάντσεστερ; 
Σε 17 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ έχει πετύχει 8 γκολ. Εχει παίξει 22 ώρες και 50 λεπτά, ενώ σκοράρει κάθε 2 ώρες και 51 λεπτά.  Ο Ρούνεϊ έχει μείνει εκτός σε τρία μεγάλα ματς, αντίθετα έχει 17 συμμετοχές. Σε αυτά που δεν έπαιξε η ομάδα του δεν κέρδισε ποτέ, αντίθετα έχει 9 νίκες κόντρα στους «Πολίτες», δυο ισοπαλίες, αλλά και έξι ήττες. 
Η ομάδα του έχει πετύχει συνολικά στα ματς που είχε συμμετοχή 24 γκολ, με τον ίδιο να έχει τα 11. Αντίθετα, όταν δεν έπαιξε, η Γιουνάιτεντ σκόραρε μόλις μια φορά! Με τον Ρούνεϊ το ποσοστό νικών είναι 53% και οι ισοπαλίες στο 35%. Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι ο πρώτος σκόρερ των «κόκκινων» απέναντι στη Σίτι, αφού έχει 11 και πίσω είναι ο Μπόμπι Τσάρλτον με 9. 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: