Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Εγώ λέω την αλήθεια: Πού πας με το χαφάκι;

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ Νίκος Αλέφαντος στον sportdog για Ολυμπιακό! Ποιος είναι χαφάκι, ποιος φοβάται μην βάλει γκολ και τι παίκτη χρειάζεται ο Ολυμπιακός; Σχόλιο και για το ματς με Γιούβε! Τι ήταν αυτό το πράγμα πάλι; Περνάει κρίση ο Ολυμπιακός. Κρίση αγωνιστική, όχι διοικητική. Τέτοιες εποχές ο Ολυμπιακός ήταν 6-7 βαθμούς μπροστά, αλλά τώρα αν νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Εργοτέλη θα μείνει 5 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ.
Δηλαδή ακόμα και αν νικήσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, πάλι πίσω θα είναι στη βαθμολογία και θα έχει και την Τούμπα στο β' γύρο.
Όσοι κάνουν ροτέισον την πληρώνουν, το έχουμε δει και στο εξωτερικό αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη, ο Μουρίνιο που τον παρακολουθώ, πάει μπροστά στη βαθμολογία μην κάνοντας πολύ ροτέισον.
Ο Φορτούνης που τον διαφημίζουν, δεν μπορεί να σηκώσει τον Ολυμπιακό, εγώ ποτέ δεν τον σήκωσα, διότι βλέπω. Δεν είναι χαφάρα, είναι χαφάκι. Δεν ξέρω αν θα γίνει στο μέλλον χαφάρα, μακάρι να εξελιχτεί το παιδί, όμως τώρα για ολόκληρο Ολυμπιακό είναι χαφάκι. Μην παρασύρουν ο Ισά και οι άλλοι τον πρόεδρο, εγώ λέω την αλήθεια: Όταν παίζεις με Φορτούνη, Διαμαντάκο, Αυλωνίτη κ.λ.π., παίρνουν ελπίδες οι αντίπαλοί σου και μπλέκεις στο πρωτάθλημα...
Βρήκες έναν Αστέρα αγνώριστο σε σχέση με άλλα ματς. Τον έπαιζες μονότερμα. Έμεινε και με 10 παίκτες σε ολόκληρο ημίχρονο. Κι όμως δεν μπόρεσες να νικήσεις πάλι. Όπως δεν μπόρεσες να νικήσεις στο Αγρίνιο. Και στο Περιστέρι έχασες. Και στον Εργοτέλη κόντεψες να χάσεις και σώθηκες στο τελευταίο λεπτό. Ο Πανιώνιος στο Κύπελλο σού πήρε ισοπαλία στο Καραϊσκάκη.
Το έχω πει απ' τις αρχές και δυστυχώς δικαίωνομαι. Με τέτοια εξτρέμ ο Ολυμπιακός δεν ανοίγει τις κλειστές άμυνες. Επίσης δεν έχεις παίκτη απ' τον άξονα να είναι μπουκαδόρος, να μπει και να ντριμπλάρει, να σουτάρει, να σκοράρει. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι με τα εξτρέμ.
Βλέπεις τον Ντουρμάζ και είναι σαν να φοβάται μη βάλει γκολ! Δεν πατάνε περιοχή, δεν κυνηγάνε το γκολ, δεν σκοράρουν. Κανείς από αυτούς δεν είναι Κάμπελ, δεν είναι Μιραλάς, δεν είναι Γκαλέτι. Ο Ολυμπιακός γίνεται προβλέψιμος. Όπως και ο Παναθηναϊκός που παίζει προβλέψιμο ποδόσφαιρο.
Ούτε ο Ντοσεβί, ούτε ο Ντουρμάζ, ούτε ο Αφελάι, ούτε ο Αρμένης βλέπουν δίχτυα. Ο δε Κασάμι που τον βάζει μερικές φορές εκεί, είναι βαρύς για εξτρέμ, δεν είναι η σαϊτα που θα μπει από τα πλάγια να αναστατώσει.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν είχε θέση σε αυτό το ρόστερ ο Κολοβός. Θα σας πω για τον Κολοβό, τον είδα και από κοντά μεσοβδόμαδα. Σίγουρα ξέρει μπάλα, σίγουρα έχει προσόντα, όμως αν δεν φτιάξει ένα πράγμα δεν θα σταδιοδρομήσει στον Ολυμπιακό. Το είχα πει από πέρσι, αλλά δεν βλέπω να το φτιάχνει. Είναι το σκοράρισμα. Σαν τους εξτρέμ που ήδη έχει ο Ολυμπιακός, έτσι και αυτός δεν βλέπει δύχτια. Και διαφωνώ με όσους λένε ότι είναι καλύτερα να παίξει πίσω από τον κυνηγό. Αυτός θέλει να έχει χώρο 10-15 μέτρα μπροστά του να ντριμπλάρει, να μπουκάρει.
Για να είσαι εξτρέμ στον Ολυμπιακό πρέπει να κάνεις 8-10 γκολ το χρόνο στο πρωτάθλημα. Αν μάλιστα βάλεις 15-17, είσαι Μιραλάς.
Ο Ολυμπιακός φέτος έχει και ένα άλλο πρόβλημα. Έχει σε κακή κατάσταση τον σέντερ φορ. Πέρσι είχε σε τρομερή κατάσταση τον Μήτρογλου, πιο πριν είχε Τζιμπούρ κ.λ.π.. Φέτος βλέπω έναν
Μήτρογλου που έχει χάσει το ηθικό του, είναι και βαρύς, στήνεται μέσα χωρίς ταχύτητα, δεν μπορεί να ντριμπλάρει ενώ πέρσι έκανε εκπληκτικές απαλλαγές, χάνει και τις ευκαιρίες.
Έχει την κατοχή ο Ολυμπιακός αλλά δεν βγάζει πολλές φάσεις. Τι να την κάνω εγώ την κατοχή 65%, σας τα έχω εξηγήσει επανειλημμένως, ανούσια κατοχή, σου δίνει τη μπάλα κιόλας ο αντίπαλος για να σε παγιδέψει, να σε ανεβάσει ψηλά, να σε χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Όλα τα λεφτά είναι το ματς τώρα στην Ιταλία με τη Γιουβέντους. Μακάρι να τα πάει καλά η ομάδα, τον βολεύει το φετινό Ολυμπιακό να παίζει με κλειστές τις γραμμές πιο μαζεμένα πίσω, παίζει καλύτερα με μεγάλους αντιπάλους. Πολύ δύσκολο όμως αυτό το ματς. Αν πάρει βαθμό ο Ολυμπιακός θα είναι χρυσάφι.
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: